Povežite se s nama

Međimurje

Horvat uvjeren u bolji rezultat izbora nego prije četiri godine

Objavljeno:

- dana

SABORSKI ZASTUPNIK

Bivši ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat bit će kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Međimurske županije. Potvrdio je to u Čakovcu glavni tajnik stranke Gordan Jandroković nakon sastanaka s kolegama iz Županijskog odbora.

– Primarni razlog posjeta je priprema za predstojeće lokalne izbore i očekujem da me kolege izvijeste o svemu što je dosad učinjeno u proteklom razdoblju. Također, upoznat ću ih s onime što Središnjica poduzima kako bi HDZ spreman ušao u kampanju za lokalne izbore – pojasnio je Jandroković razloge svojeg dolaska u grad Zrinskih.
Dodao je da imaju cilj na ovim izborima obraniti sve one gradove i općine u kojima je stranka trenutno na vlasti. Nastojat će ostvariti i što bolji rezultat na županijskoj razini. – Vjerujemo da će HDZ biti ona politička snaga koja će u Međimurskoj županiji imati ključnu ulogu prilikom formiranja većine u Skupštini. Također, vjerujem da će i na državnoj razini HDZ biti uvjerljivo najjača politička snaga. Zadali smo si određene ciljeve prema kojima stremimo, a to je povećanje broja gradova, općina i županija u kojima možemo odnijeti pobjedu – rekao je Jandroković.

Nakon što je s kolegama podijelio razmišljanja o lokalnim izborima te ih izvijestio o državnoj politici, odnosno o glavnim stajalištima Vlade i HDZ-a, potvrdio je da ova stranka ima svoga kandidata za međimurskog župana. Riječ je o Darku Horvatu, saborskom zastupniku i predsjedniku županijskog HDZ-a, dok će kandidat za gradonačelnika Preloga biti Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak za gradonačelnika Murskog Središća, a Aleksandar Makovec za gradonačelnika Čakovca.

Kandidat za gradonačelnika Preloga je Ljubomir Kolarek, a Murskog Središća Dražen Srpak

– Na tragu svega što je spomenuo glavni tajnik HDZ-a, bit će mi čast pojaviti se u ulozi kandidata i siguran sam da će rezultat biti bolji od onog prije četiri godine. Poruke i poticaj kojeg glavni tajnik nosi iz Zagreba ulijevaju povjerenje i mi smo u ovom trenutku u završnoj fazi pregovora oko suradnje ponuđene Hrvatskoj narodnoj stranci. No, zasad prema mojim informacijama taj prijedlog ne prihvaćaju i gotovo su ga odbili – napominje Horvat. Izjavio je i da ostali HDZ-ovi partneri na lokalnim izborima još nisu definirani. U tijeku su, dodaje, pregovori s HSLS-om, Hrastom i HDS-om.

– Kako će oni završiti, znat ćemo ovih dana – naglasio je Horvat. Odgovarajući na pitanje hoće li se u slučaju kandidature za župana povući iz Sabora, rekao je da je jedan od onih koji ne varaju biračko tijelo.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje