Povežite se s nama

Međimurje

Horvat uvjeren u bolji rezultat izbora nego prije četiri godine

Objavljeno:

- dana

SABORSKI ZASTUPNIK

Bivši ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat bit će kandidat Hrvatske demokratske zajednice za župana Međimurske županije. Potvrdio je to u Čakovcu glavni tajnik stranke Gordan Jandroković nakon sastanaka s kolegama iz Županijskog odbora.

– Primarni razlog posjeta je priprema za predstojeće lokalne izbore i očekujem da me kolege izvijeste o svemu što je dosad učinjeno u proteklom razdoblju. Također, upoznat ću ih s onime što Središnjica poduzima kako bi HDZ spreman ušao u kampanju za lokalne izbore – pojasnio je Jandroković razloge svojeg dolaska u grad Zrinskih.
Dodao je da imaju cilj na ovim izborima obraniti sve one gradove i općine u kojima je stranka trenutno na vlasti. Nastojat će ostvariti i što bolji rezultat na županijskoj razini. – Vjerujemo da će HDZ biti ona politička snaga koja će u Međimurskoj županiji imati ključnu ulogu prilikom formiranja većine u Skupštini. Također, vjerujem da će i na državnoj razini HDZ biti uvjerljivo najjača politička snaga. Zadali smo si određene ciljeve prema kojima stremimo, a to je povećanje broja gradova, općina i županija u kojima možemo odnijeti pobjedu – rekao je Jandroković.

Nakon što je s kolegama podijelio razmišljanja o lokalnim izborima te ih izvijestio o državnoj politici, odnosno o glavnim stajalištima Vlade i HDZ-a, potvrdio je da ova stranka ima svoga kandidata za međimurskog župana. Riječ je o Darku Horvatu, saborskom zastupniku i predsjedniku županijskog HDZ-a, dok će kandidat za gradonačelnika Preloga biti Ljubomir Kolarek, Dražen Srpak za gradonačelnika Murskog Središća, a Aleksandar Makovec za gradonačelnika Čakovca.

Kandidat za gradonačelnika Preloga je Ljubomir Kolarek, a Murskog Središća Dražen Srpak

– Na tragu svega što je spomenuo glavni tajnik HDZ-a, bit će mi čast pojaviti se u ulozi kandidata i siguran sam da će rezultat biti bolji od onog prije četiri godine. Poruke i poticaj kojeg glavni tajnik nosi iz Zagreba ulijevaju povjerenje i mi smo u ovom trenutku u završnoj fazi pregovora oko suradnje ponuđene Hrvatskoj narodnoj stranci. No, zasad prema mojim informacijama taj prijedlog ne prihvaćaju i gotovo su ga odbili – napominje Horvat. Izjavio je i da ostali HDZ-ovi partneri na lokalnim izborima još nisu definirani. U tijeku su, dodaje, pregovori s HSLS-om, Hrastom i HDS-om.

– Kako će oni završiti, znat ćemo ovih dana – naglasio je Horvat. Odgovarajući na pitanje hoće li se u slučaju kandidature za župana povući iz Sabora, rekao je da je jedan od onih koji ne varaju biračko tijelo.

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO Donji Kraljevec: Svjetsko prvenstvo u speedwayu u subotu, 19. lipnja!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dario Horvat

Speedway se vraća u Međimurje, i to u subotu, 19. lipnja, u 19 sati utrkom svjetskog prvenstva, točnije Speedway Grand Prix kvalifikacijama.

– Stadion Milenium u Donjem Kraljevcu dobro je poznato mjesto adrenalina, zabave i nabrijanih ljetnih večeri, stoga smo se potrudili da se niz od sedamnaest godina tradicije speedwaya ne prekine! Utrka, koja je u početku trebala biti održana 29. svibnja, dobila je novi datum par tjedana kasnije na sam početak ljeta kada ćemo u večernjim satima uživati u vožnjama vozača iz 12 država. Zasad čekamo imena vozača koji će nastupiti, a poznat nam je Slovenac Matej Žagar koji je dva puta zaredom odnio pobjedu u Grand Prix Challengeu upravo na ovoj stazi – kažu organizatori.

Ukupno četiri utrke Grand Prix kvalifikacija voze se na isti dan: Terenzano Italija, Glasgow Škotska, Nagyhalasz Mađarska i stadion Milenium u Donjem Kraljevcu. Iz svake utrke najbolja četvorica vozača kvalificirat će se u SGP Challenge koji se 21. kolovoza održava u slovačkim Žarnovicama. Ukoliko se ne kvalificira nijedan Slovak u ove četiri utrke, iz zadnje utrke čiji je domaćin stadion Milenium prolaze samo najbolja trojica.

Ulaznice se prodaju u dvije kategorije: glavna tribina (uz start) po 100 kn te ostale tribine po 80 kn, dok djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Ulaznice možete nabaviti preko sustava www.entrio.hr ili na dan utrke na ulazu na stadion. S obzirom na epidemiološke uvjete, pazit ćemo na razmak između gledatelja na tribinama, te omogućiti više punktova za dezinfekciju i smanjenje gužvi.
Stadion će biti otvoren za gledatelje tijekom službenog treninga koji počinje u 14 h.

Nastavite čitati

Međimurje

Stara sportska dvorana u Murskom Središću aplicirat će se na EU fondove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dana, 7. lipnja, na stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisan je natječaj mjera 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje, ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Grad Mursko Središće je već ranije pokrenuo pripremu projektne tehničke dokumentacije potrebne za uređenje stare sportske dvorane i prijavu projekta „Rekonstrukcija sportske dvorane u Sokolski dom – Centar društvenoga, kulturnog i sportskog života“ kako bi bili spremni za pravovremenu prijavu projekta na mjeru 7.4.1.

Realizacijom tog projekta udruge s područja Grada Mursko Središće dobile bi prijeko potreban prostor za održavanje sastanaka, društveno-kulturnih događaja, sportskih aktivnosti i sva ostala druženja. U Murskom Središću djeluju mnogobrojne udruge, zbog čega postojeći objekti u vlasništvu Grada nisu dovoljni za odvijanje svih željenih aktivnosti.

Grad Mursko Središće nedavno je dobio staru sportsku dvoranu natrag u svoje vlasništvo i to Odlukom o darovanju stare sportske dvorane koju je donijelo Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Prije nego što se dvorana vrati u funkciju, potrebno je istu u potpunosti adaptirati kako bi služila potrebama udruga. Dosad je taj objekt služio Ministarstvu financija kao arhiva te dijelom uredski prostori. Ovih dana pristupilo se demontaži postojećih uredskih prostora, jer je postojala mogućnost da se uklanjanjem istih moguća dvorana stavi odmah u funkciju za vježbanje. Međutim, postojeći parket ispod tih uredskih prostora je nažalost zbog vlage u potpunosti uništen te će se na korištenje dvorane morati pričekati do njene obnove.

Kako bi se sport, rekreacija, kultura i društveni život žitelja Grada i nadalje kvalitetno razvijali, u izradi je Glavni projekt obnove. Svi potrebni radovi iziskuju velika financijska ulaganja i od velikog značaja bi bila realizacija ovog projekta gdje bi Grad Mursko Središće ostavio potporu od 90% iz EU fondova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!