Povežite se s nama

Sport

Hrašćica: na novo igralište NK Varteks uskoro stiže umjetna trava

Objavljeno:

- dana

Gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu je obišao radove na uređenju budućeg nogometnog igrališta NK Varteks u Hrašćici na kojem će se uskoro postaviti umjetna trava.

Grad Varaždin podržava rad NK Varteksa kojeg čine pravi entuzijasti i zaljubljenici u nogomet, izjavio je gradonačelnik.

– NK Varteksu dali smo na upravljanje objekt i sportske terene u Hrašćici, sufinanciramo iznos za postavljanje umjetne trave te ćemo i dalje raspoloživim sredstvima pomagati da ovaj projekt zaživi i da djeca i mladi sportaši imaju najbolje uvjete za treninge i sportska natjecanja – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

Grad Varaždin je početkom godine, u dogovoru s NK Varteks, na temelju Javnog poziva za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja športskih građevina u 2019. godini, koji je raspisao Središnji državni ured za šport, podnio projektnu prijavu „Izgradnja nogometnog terena sa umjetnom travom i pratećom infrastrukturom“ za nogometno igralište u Hrašćici.

Varaždinu su odobrena sredstva u iznosu od 420 tisuća kuna za postavljanje umjetne trave, što je prvi korak u velikom projektu razvijanja sportskog centra u Hrašćici. Ukupan iznos samog postavljanja umjetne trave iznosi 950 tisuća kuna, te će Grad Varaždin sufinancirati preostali dio iznosa dok je pripremu terena za postavljanje trave financirao NK Varteks.

Ukoliko će vremenski uvjeti to dozvoliti, postavljanje umjetne trave očekuje se do kraja ove godine. NK Varteks je uz pomoć donatora sakupio sredstva kojima su financirali dio iznosa kredita za kupnju montažnih kućica čime su dobili vanjske sanitarne čvorove i svlačionice.

Sport

Tin Šestak je osvojio juniorski U-18 Open turnir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tin Šestak osvojio juniorski U-18 Open turnir, dok je s juniorskom reprezentacijom je bio na 4. mjestu

Hrvatski reprezentativci i reprezentativke s ovog se Europskog prvenstva u pikadu vraćaju s brojnim medaljama.

Eurokup je osvojio Posejdon 2 iz Kaštela, Sisters of Nemesis su bile 2. u ženskoj konkurenciji, dok je ekipa Sveta Ana osvojila broncu u Open kategoriji.

Pojedinačni prvaci Europe postali su Marina Letica i Boris Krčmar, koji je u finalu pobijedio Romea Grbavca. Mario Čegir i Neven Rešetar su osvojili parove. Muška seniorska reprezentacija je postala prvak Europe dok su seniorke osvojile broncu.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Danas je finalni dan memorijala ‘Đelac’, poznato osam sudionika završnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na terenima s umjetnom travom, na centru NK Varteksa u Hrašćici odigran je i drugi dan ‘Đelaca’.

Ovo je već 19. izdanje memorijala Anđelko Herjavec, posvećenog tragično preminulom predsjedniku NK Varteksa, a već peto izdanje na umjetnoj travi Hrašćice.

Petak je donio ponovno odličan nogomet, i očekivano maksimalan učinak ekipa Prijatelji Stolarija Žeger i lanjskih pobjednika MNK Fotex Junajted, koji su sa 9 bodova osvojili svoje skupine te se plasirale u četvrtinu finala.

Uz njih, među osam najboljih su se plasirali i Brick Bar te CB 5, kao drugoplasirani iz svojih ekipa. Ali i sve ostale ekipe prikazale su vrlo solidan nogomet, i malo je nedostajalo da poredak ne bude drugačiji.

Program počinje danas već od 14 sati, kada kreću četvrtfinala. Od 17 se igraju polufinala, a u 20 sati je na rasporedu veliko finale.

Poredak:

Skupina C – Prijatelji Stolarija Žeger 9, Brick bar 6, ŠD Hrašćina 3, ŠN New Marof City 0.

Skupina D – MNK Fotex Junajted 9, CB 5 4, ŠD Remetinec 2 4, MH-system 3.

Raspored u nedjelju (16.06.2024.)

Četvrtfinala

14:00 MNK Strmec – Brick Bar

14:45 ŠD Remetinec – CB 5

15:30 Prijatelji Stolarija Žeger – Train Bar

16:15 MNK Fotex Junajted – Elektromond

17:00 Polufinala

19:15 Utakmica za 3. mjesto

20:00 Finale

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje