Povežite se s nama

U fokusu

Hrvatska vojska se vraća u Varaždin!?

Objavljeno:

- dana

Odlučio ministar obrane

Hrvatska vojska vraća se u Sinj, ali i u Vukovar i Varaždin, odlučio je ministar obrane Damir Krstićević, a piše Slobodna Dalmacija.

Ministar Krstičević u subotu je sa suradnicima obišao Sinj i vojarnu Kula, u koju će biti smještena inženjerijska bojna Hrvatske vojske. Nakon uvida u stanje još su se više učvrstili u odluci da se u Sinj vrati vojska. Ministar je odlučan uraditi sve da se bojna u vojarnu Kula useli što ranije, a najkasnije će sve biti obavljeno do održavanja Alke, znači za šest mjeseci. Naime, Krstičević je sa suradnicima prilikom obilaska Kule uvidio da se te prostore bivše vojarne relativno jednostavno može opet staviti u funkciju. Ulaganja su potrebna, ali neće biti velika.

Osim vraćanja Hrvatske vojske u Sinj, ministar je odlučio po jednu postrojbu HV-a smjestiti i u Vukovaru i u Varaždinu.

Ovo nije prvi put da se spominje vraćanje vojske u Varaždin. Naime, sredinom prosinca prošle godine HDZ-ov saborski zastupnik Anđelko Stričak iznio je inicijativu da se jedan dio vojske vrati u Varaždin.

Stričak je tada rekao da bi bilo dobro da se vojska, barem jedna bojna vrati natrag u Varaždin, a kao jedan od argumenata naveo je da sjeverno od Zagreba nema vojske.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!