Povežite se s nama

Međimurje

“Humanost ne znači samo lijepe misli nego i djela”

Objavljeno:

- dana

AKCIJA

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije pokrenulo je nove aktivnosti kako bi svojim članovima olakšalo svakodnevni život i zadovoljenje svojih potreba.

Nedavno su predstavili nove akcije pod motom “Humanost ne znači misliti lijepe misli. Humanost znači djelovati.” Na svojoj izbornoj skupštini objavili su da će kreirati nove iskaznice za članove koji imaju 30 ili više posto tjelesnog invaliditeta. Druga komponenta akcije je osiguravanje prava prednosti osobama s invaliditetom u raznim javnim ustanovama.

– Cilj akcije je ponovno podsjetiti na pravo prednosti osoba s invaliditetom, jer se ono često zaboravlja – ističe predsjednica Društva, koja je predstavila nove naljepnice sa znakom prava prednosti. Naljepnice će se podijeliti ustanovama, javnim i državnim tijelima, bankama i poduzećima čije usluge koriste osobe s invaliditetom kako bi se podsjetilo na pravo prednosti osoba s invaliditetom. Ujedno će podsjetiti i građane da osobe s invaliditetom ne mogu čekati u redu i da im ostvarivanje prava prednosti predstavlja veliko olakšanje i pomoć. Treća komponenta ove akcije je osiguravanje mogućnosti kupnje proizvoda u određenim trgovačkim kućama uz odobrene popuste za članove Društva. Dosad su sklopljeni ugovori s brojnim trgovačkim i uslužnim tvrtkama na području Međimurja kao što su Bat, Tvornica stočne hrane – GRAMA, Salon Ljepote Selfie d.o.o., Fenix, Trgovački centar Kaufland, Vito, A.M.C. Međimurje i Toplice Sveti Martin.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje