Povežite se s nama

Međimurje

“Humanost ne znači samo lijepe misli nego i djela”

Objavljeno:

- dana

AKCIJA

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije pokrenulo je nove aktivnosti kako bi svojim članovima olakšalo svakodnevni život i zadovoljenje svojih potreba.

Nedavno su predstavili nove akcije pod motom “Humanost ne znači misliti lijepe misli. Humanost znači djelovati.” Na svojoj izbornoj skupštini objavili su da će kreirati nove iskaznice za članove koji imaju 30 ili više posto tjelesnog invaliditeta. Druga komponenta akcije je osiguravanje prava prednosti osobama s invaliditetom u raznim javnim ustanovama.

– Cilj akcije je ponovno podsjetiti na pravo prednosti osoba s invaliditetom, jer se ono često zaboravlja – ističe predsjednica Društva, koja je predstavila nove naljepnice sa znakom prava prednosti. Naljepnice će se podijeliti ustanovama, javnim i državnim tijelima, bankama i poduzećima čije usluge koriste osobe s invaliditetom kako bi se podsjetilo na pravo prednosti osoba s invaliditetom. Ujedno će podsjetiti i građane da osobe s invaliditetom ne mogu čekati u redu i da im ostvarivanje prava prednosti predstavlja veliko olakšanje i pomoć. Treća komponenta ove akcije je osiguravanje mogućnosti kupnje proizvoda u određenim trgovačkim kućama uz odobrene popuste za članove Društva. Dosad su sklopljeni ugovori s brojnim trgovačkim i uslužnim tvrtkama na području Međimurja kao što su Bat, Tvornica stočne hrane – GRAMA, Salon Ljepote Selfie d.o.o., Fenix, Trgovački centar Kaufland, Vito, A.M.C. Međimurje i Toplice Sveti Martin.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Uoči Međimurskoga dana rijeke Mure: markiranje šetnice u Murskome Središću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Šetnica uz rijeku Muru u Murskom Središću pretvara se u ozbiljan turistički proizvod koji okuplja značajan broj izletnika.

Šetnica je svake godine opremljena novim sadržajem: od beach bara, preko vježbališta, klupica oslikanima motivima grada, kapelice svete Barbare, rudarskih simbola, novih trasa, izletišta oko skele i slično. Novost je probijanje šetnice sve do Svetoga Martina na Muri, čime je staza proširena na 12 kilometara i time je još pogodnija za rekreacijski turizam. Također, cilj je stazu pretvoriti u poučnu stazu.

U suradnji s “Međimurskom prirodom” izrađuju se interpretacijske ploče koje će izletnike upoznati s biljnim i životinjskim svijetom, ali i obilježjima grada i pripadajućih naselja. Također, radi lakšeg snalaženja staza će se markirati.

Na području Murskoga Središća djeluje i jedno od najaktivnijih planinarskih društava, Planinarsko društvo “Bundek”. Uoči Međimurskoga dana rijeke Mure, koji će zajednički biti obilježen šetnjom po budućoj Serjojnskoj šetnici u nedjelju, 18. travnja, članovi PD-a “Bundek” markirali su stazu. Staza je markirana u zeleno-bijeloj varijanti, bojama koje su vidljive, a nalaze se i u bojama grba Grada Murskoga Središća.

Nastavite čitati

Međimurje

Sedamnaestoga dana travnja u Međimurju 96 novopozitivnih na COVID-19, danas će se cijepiti još 1704 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 227 uzoraka, od čega su evidentirana 94 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 41,4% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 59 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 605. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.449 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata primljeno je 8 pacijenata, otpušteno je 6 pacijenata te su 3 pacijenta na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.438 oboljelih osoba, a oporavilo se 12.577 osoba na SARS CoV 2 virus.

Danas se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji te će se prvom dozom moći cijepiti 1704 osobe. Cijepljenje se odvija na tri punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a dostupne su sve tri vrste cjepiva.

Nastavite čitati