Povežite se s nama

Međimurje

I čakovečki izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira u katedralu

Objavljeno:

- dana

RASPRŠIVAČ TAME

Betlehemsko svjetlo mira u varaždinsku su katedralu treće nedjelje dočašća donijeli članovi odreda izviđača iz Varaždina, Ludbrega, Čakovca i Orehovice.

Na početku slavlja predstavnica izviđača rekla je da su s radošću donijeli Betlehemsko svjetlo mira iz bazilike Rođenja Isusova, u kojoj je zasjalo istinsko svjetlo. – Ovaj maleni treperavi plamen poruka je mira, ljubavi i zajedništva. Neka vas ne zaslijepe druga raskošna blagdanska svjetla, jer slavlja će proći i druga svjetla će se pogasiti. Najvrednije svjetlo očima je nevidljivo, zato otvorite srca, jer svako je srce betlehemska noć, u kojoj se želi roditi svjetlo naše nade. Budite i vi djeca svjetla, darujte ljubav i mir jedni drugima, kazala je predstavnica.

Predvodeći misno slavlje generalni vikar mons. Ivan Godina je rekao se treća nedjelja došašća zove Nedjelja radosti. 
To je ujedno i Nedjelja Caritasa, kad se radost zbog blizine Božića želi podijeliti s drugima. Kao što se svjetlo treba dijeliti i povećavati i raspršivati naše tame, tako se i radost treba dijeliti s drugima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!