Povežite se s nama

Međimurje

I čakovečki izviđači donijeli Betlehemsko svjetlo mira u katedralu

Objavljeno:

- dana

RASPRŠIVAČ TAME

Betlehemsko svjetlo mira u varaždinsku su katedralu treće nedjelje dočašća donijeli članovi odreda izviđača iz Varaždina, Ludbrega, Čakovca i Orehovice.

Na početku slavlja predstavnica izviđača rekla je da su s radošću donijeli Betlehemsko svjetlo mira iz bazilike Rođenja Isusova, u kojoj je zasjalo istinsko svjetlo. – Ovaj maleni treperavi plamen poruka je mira, ljubavi i zajedništva. Neka vas ne zaslijepe druga raskošna blagdanska svjetla, jer slavlja će proći i druga svjetla će se pogasiti. Najvrednije svjetlo očima je nevidljivo, zato otvorite srca, jer svako je srce betlehemska noć, u kojoj se želi roditi svjetlo naše nade. Budite i vi djeca svjetla, darujte ljubav i mir jedni drugima, kazala je predstavnica.

Predvodeći misno slavlje generalni vikar mons. Ivan Godina je rekao se treća nedjelja došašća zove Nedjelja radosti. 
To je ujedno i Nedjelja Caritasa, kad se radost zbog blizine Božića želi podijeliti s drugima. Kao što se svjetlo treba dijeliti i povećavati i raspršivati naše tame, tako se i radost treba dijeliti s drugima.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Prelog pomaže mladim obiteljima subvencioniranjem kamata kredita

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog i Wüstenrot stambena štedionica d.d. potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji i međusobnim pravima i obvezama u provedbi programa subvencioniranja stambenih kredita na području Grada Preloga.

Subvencioniranje stambenih kredita odnosi se na subvencioniranje kamata na stambene kredite koji su ugovoreni u periodu od dana stupanja na snagu Odluke o subvencioniranju stambenih kredita mladim obiteljima s područja Grada Preloga.

Podnositeljima zahtjeva koji steknu propisane uvjete odobrit će se dodatno subvencioniranje kamata kredita u iznosu od 2.500, odnosno 5.000 kuna. Ugovor su potpisali Ivan Ostojić, član Uprave Wüstenrot stambene štedionice d.d. te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, koji je istaknuo:

– Interes za gradnju u Prelogu je velik. Krajem prošle godine prodali smo osamnaest parcela za stambenu izgradnju, kreće gradnja stanova iz programa POS, a najavljene su i kreću u realizaciju privatne investicije vezane uz stanogradnju. Mladim obiteljima pomažemo i na ovaj način, subvencioniranjem kamata kredita.

Sve informacije o načinu realizacije možete dobiti u Upravi Grada Preloga.

Nastavite čitati

Kultura

Noć knjige 23. travnja i u Knjižnici i čitaonici Grada Preloga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 23. travnja, održat će se jubilarna, deseta Noć knjige.

Povod ovoj manifestaciji su Svjetski dan knjige i autorskih prava (na isti dan) te Dan hrvatske knjige (22. travnja), a ovaj put njezin je okvir Godina čitanja, proglašena odlukom Vlade RH. U nastojanju da odgovore na aktualni trenutak, organizatori Noći knjige odlučili su je ove godine tematski posvetiti ljekovitoj moći knjiga u razdobljima društvenih i intimnih kriza.

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga i ove godine organizira manifestaciju Noć knjige. S posebnim veseljem predstavljaju ovogodišnji program koji realiziraju s ICARUS-om Hrvatska. Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u proslavi, a zauzvrat možete pronaći teme i aktivnosti koji bi mogle biti korisne za sve ustanove i zanimanja.

Program, koji će se održati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja “Croata insulanus” Grada Preloga, započet će u 18 sati. Izložbu “Priče iz arhiva” otvorit će predsjednica ICARUS-a Hrvatska, dr. sc. Vlatka Lemić. Članica ICARUS-a dr. sc. Tamara Štefanac predstavit će priručnik za razvoj publike u projektu CHEARCH, a glazbena gošća večeri je Lea Šprajc.

S obzirom na epidemiološke mjere, broj gostiju u dvorani je ograničen, a potvrda dolaska je obavezna. Prijaviti se možete putem poveznice na obrazac.

Nastavite čitati