Povežite se s nama

U fokusu

I dalje traju radovi na autocesti A4, provjerite koji su obilazni pravci

Objavljeno:

- dana

Završila je prva faza radova na ulaznom i izlaznom čvoru Varaždin na autocesti A4, te je ujedno 9. listopada započela i druga faza.

U nastavku donosimo priopćenje Hrvatskih autocesta.

Zbog izvođenja radova izvanrednog održavanja kolnika na ulazno/izlaznim krakovima čvora Varaždin na autocesti A4, za sav promet zatvoreni su:

– izlazni krak čvora (iz smjera GP Goričan) te ulazni krak čvora (u smjeru Zagreba), promet je preusmjeren na obilazne pravce: – Iz smjera GP Goričan za Varaždin: silazak na čvoru Ludbreg (A4) DC2 kroz naselja Šemovec i Bartolovec Varaždin.

 – Iz smjera Varaždina za Zagreb/autocesta A4: Grad Varaždin DC2 naselje Turčin DC3 Grad Novi Marof – DC24 (DC22) ulazak na čvor Novi Marof (A4).

Predviđeno trajanje radova je do 27.10.2023. godine.

Također, vezano za radove na autocesti A4, Hrvatske autoceste izvijestile su:

Varaždin – Novi Marof – Breznički Hum

Radovi na autocesti A4 između 41+000 km i 43+700 km u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 60 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 23.10.2023. godine.

Radovi na sanaciji kolnika na autocesti A4 između 44+900 km i 40+900 km u smjeru Goričana. Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je do 23.10.2023. godine.

Breznički Hum – Sveta Helena – Zagreb istok

Radovi na autocesti A4 između 79+600 km i 81+000 km u smjeru Zagreba promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine 80 km/h. Predviđeno trajanje radova je od 11.10.2023. godine do 15.10.2023. godine.

U fokusu

Prije točno četiri godine zabilježen je prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prije točno četiri godine objavili su prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj. Radi se o mladiću koji je bio na nogometnoj utakmici u Milanu. Ministar zdravstva Vili Beroš proglasio je epidemiju 11. ožujka.

Prve mjere prevencije i zaštite od novog koronavirusa na međunarodnim zračnim i morskim lukama u Hrvatskoj počele su 24. siječnja, a Nacionalni stožer civilne zaštite osnovan je 20. veljače. Dan kasnije, donesena je odluka o osnivanju karantene, a tri dana kasnije, školama se preporučuje da ne odlaze na školske ekskurzije i izlete u Italiju.

Prvu psihološku granicu od 100 zaraženih, Hrvatska je prošla 19. ožujka, a onu od 1000 zaraženih prošla je dva tjedna nakon – 2. travnja. Prva smrt uslijed komplikacija bolesti covida-19 zabilježena je mjesec dana od pojave virusa u Hrvatskoj, 25. ožujka. 

Prve restriktivne mjere Stožer je donio u ožujku. Tako je 16. ožujka započela provedba odluke o obustavi izvođenja nastave u obrazovnim ustanovama i uspostave nastave na daljinu. 

Rad kulturnih djelatnosti je obustavljen, kao i rad svih ugostiteljskih objekata, uslužnih djelatnosti, sportskih natjecanja, treninga, radionica te su obustavljena vjerska okupljanja, dok su poslodavci bili obavezani organizirati rad od kuće. Tada je bio privremeno zabranjen i prelazak preko granica.

Javni prijevoz privremeno je obustavljen 21. ožujka, a tada je i strogo ograničeno zadržavanje na ulicama i javnim mjestima, a trgovine su radile skraćeno. Dva dana kasnije, zabranjeno je napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, a građani su za opravdana putovanja morali imati propusnicu. 

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

U fokusu

Od utorka ponovno poskupljuje gorivo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

gorivo, benzin, dizel, ilustracija

Gorivo opet poskupljuje od utorka, neslužbeno doznaje Danas.hr

Cijena benzina rast će za četiri centa tako da će nova cijena iznositi – 1 euro i 49 centa. Isto ćemo plaćati i litru dizela, koji poskupljuje za jedan cent.

Poskupljuje i plavi dizel za dva centa. Nove cijene od utorka će vrijediti idućih 14 dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje