Povežite se s nama

Međimurje

II. OŠ Čakovec na Državnu smotru iz građanskog odgoja

Objavljeno:

- dana

Učenici 8. b razreda II. osnovne škole Čakovec Lana Maček, Anja Pavlešić, Filip Knežević i Dalia Hamer sa svojim projektom “Kad kruh boli” plasirali su se na Državnu smotru iz područja građanskoga odgoja koja se održava u Zagrebu 20. svibnja.

Mentorica učenika bila je Snježana Odak-Hrkač. Svoj plasman zaslužile su temeljem postignutih rezultata s Međužupanijske smotre projekata iz područja građanskog odgoja Međimurske i Varaždinske županije. Tema projekta “Kad kruh boli” je celijakija i alergije. Inače, Dalia Hamer i Lana Maček već su drugu godinu zaredom sudjelovale na Smotri projekata, dok je Anji i Filipu to bio prvi put, ali su njihovi dojmovi vrlo pozitivni. – To je uistinu bilo lijepo iskustvo. Osim što smo vidjeli i poslušali mnogo zanimljivih stvari, uspjeli smo se i zabaviti te upoznati nove ljude. Mi smo svoj dio odradili najbolje što smo mogli – poručili su.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Mala Subotica: trkači i rekreativci pozvani su na utrku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Arhiva RT

Povodom Dana općine Mala Subotica, Općina Mala Subotica u suradnji s tamošnjom udrugom sportske rekreacije „Sport za sve“ i atletskim klubom Međimurje, organizira 4. utrku Općine Mala Subotica, koja će se održati 10. srpnja s početkom u 18:30 kod Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

Trkači mogu sudjelovati na stazama od 3,4 i 7,3 kilometra. Utrka je namijenjena građanstvu, bilo da je riječ o sportašima ili rekreativcima, a medalje za prva tri natjecatelja osigurane su u svim dobnim kategorijama. Startne brojeve osigurava organizator, a preuzimaju se od 16:30 kod škole.

Podjela nagrada bit će poslije završetka glavne utrke, nakon što se obrade svi podatci.

Nastavite čitati

Međimurje

Dani Općine Goričan slavit će se uz dobru zabavu: sport, izložbe, vol s ražnja…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani Općine Goričan ove će se godine održati od četvrtka, 24. lipnja, do nedjelje, 27. lipnja.

U četvrtak s početkom u 19 sati održat će se svečana sjednica Općinskog vijeća u Multimedijalnoj dvorani, a dok će petak obilježiti likovna radionica Emanuela Varovića, otvorenje izložbe pokojne Ivane Šavora, foto-safari Petra Sabola i nastup grupe “Meteori”, a za djecu je organiziran i zabavni park.

U subotu će, uz dječji zabavni park, biti održano i kuhanje udruga, prijateljska utakmica Prijatelji – Palonovec, sportske igre te nastup grupe “Čarobnjaci”, dok će se u nedjelju slaviti sveta misa, a u tamošnjem društvenom domu KUD je pripremio izložbu starina. Svima u slast bit će i vol s ražnja, a potom slijedi mini turnir u nogometu, nastup mažoretkinja i puhačkog orkestra.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!