Povežite se s nama

Međimurje

Inspektori i međimurska policija u tri sata prekontrolirali 458 vozila između Čakovca i Pribislavca

Policijska uprava međimurska

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, Policijske postaje Čakovec i Interventne jedinice policije u suradnji s inspekcijskim službenikom Ministarstva mora prometa infrastrukture i službenika mobilne jedinice carine su u utorak, 29. siječnja, od 14 do 17 sati, između grada Čakovca i Pribislavca proveli akciju pojačanog nadzora prometa.

Cilj pojačanih postupanja je represivnim mjerama zahvatiti što veći broj počinitelja prekršaja usmjerenih na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, nekorištenje sigurnosnog pojasa, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvećena je sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji prometnih prekršaja.

Prilikom provođenja aktivnosti uz ostalo, obavljen je nadzor audio-video uređajem DANE.

Tijekom operativne akcije utvrđena su ukupno 82 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– prekršaj upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol od 0,50 do 1,00 g/kg,

– prekršaj nepropisnog pretjecanja,

– šest prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– devet prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,

– dva prekršaja tehničke neispravnosti vozila,

– prekršaj upravljanja vozilom nakon isteka važenje prometne dozvole za više od

15 dana,

– prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno

upravljanje,

– 44 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– 17 ostalih prekršaja.

Od ostalih Zakona utvrđeno je sedam prekršaja od čega:

– tri prekršaja iz članka 29. Zakona o osobnoj iskaznici,

– prekršaj iz članka 48. stavka 1. Zakona o radnim vremenima mobilnih radnika i

uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu,

– prekršaj iz članka 54. stavak 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga (oduzeto 11,1 grama marihuane te jedan „joint“ mase 1,1 grama),

– dva prekršaja iz članka 29. stavak. 1. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila,

– prekršaj iz članka 13. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Na nadzornom punktu obavljen je nadzor 458 vozila (427 osobnih automobila i 31 teretnih automobila).

Inspektor cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture utvrdio obavio je nadzor nad osam teretnih automobila kojom prilikom je utvrdio prekršaj iz članka 48. stavka 1. Zakona o radnim vremenima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te prekršaj iz članka 13. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Službenici mobilne jedinice carine obavili su nadzor 15 osobnih automobila te četiri teretna automobila na korištenje nedozvoljenog pogonskog goriva kojom prilikom nije bilo utvrđenih prekršaja, dok su utvrđena dva prekršaja iz članka 29. stavak. 1. Zakona o posebnom porezu na motorna vozila.

Međimurje

FOTO Na Mađerkinu bregu niknuo kostur budućega Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Napreduje izgradnja Biciklističko-informativnog centra s vidikovcem na Mađerkinu bregu.

U tijeku je montaža čelične konstrukcije vidikovca (stepenica i platformi) te je dosad izvedeno oko 60% radova. Radove su obišli župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik, voditelj TIC-a Općine Štrigova Josip Mikec i županijska pročelnica Blaženka Novak.

Završetak montaže konstrukcije u planu je do kraja veljače, nakon čega slijede završni radovi u samom Centru i njegovo opremanje. Na lokaciji će posjetiteljima biti dostupne informacije o turističkoj ponudi cijelog Međimurja, a biciklisti će na raspolaganju imati odmorište opremljeno servisnom stanicom, prilagođeno i e-biciklima.

Prema ugovoru radovi završavaju 17. ožujka 2022., a izvodi ih Hidroing d.d. Ugovoreni iznos radova je 5.827.712 kuna bez PDV-a. Biciklističko-informativni centar s vidikovcem jedna je od komponenti projekta CycleSeeing Attractour – CSA, sufinanciranog iz prekograničnog programa INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska, koji provodi Općina Štrigova u partnerstvu s Turističkom zajednicom Općine Štrigova i Gradom Nagykanisza, uz podršku Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA. Ukupna vrijednost cijelog projekta je 1.463.966,46 eura.

Nakon dovršetka vidikovca, održat će se raznovrsne radionice u koje će biti uključena djeca školske dobi te turistički stručnjaci s područja Međimurja i Nagykanizse kako bi ih se upoznalo s novitetima koji će proizaći iz projekta.

Kako bi se privukao što veći broj turista, ne samo za kratkotrajne posjete već i za duži boravak, osmišljena su i tri turistička paketa – biciklistički paket, paket zdravlje i wellness te eko-turistički paket. Navedeni paketi će pridonijeti tome da projektno područje postane privlačnije turističko odredište, a ne samo tranzitno. Turisti će se tako upoznati s novoizgrađenim atrakcijama, ali i s postojećom kulturnom i prirodnom baštinom destinacija.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju opet veliki skok: danas evidentirano 488 novih slučajeva COVID-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađena su 752 uzorka, od čega je evidentirano 488 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 64,9% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 132 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1537. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 97.869 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 39 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpušteno je 5 pacijenata, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 22. siječnja 2022. godine cijepljenje bez najave će se održati u školskoj sportskoj dvorani u Murskom Središću od 9 do 13.30.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje