VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

U srijedu, 12. veljače, Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest muške osobe s područja Međimurske županije o prijevari putem interneta.

Naime, prije nekoliko dana preko internetskih stranica oštećeni je pronašao oglas o kupnji zlatnika čiju je cijenu s prodavateljem dogovorio putem poruka, dok je novac uplatio preko banke. Budući da do današnjeg dana nije primio uplaćenu robu te se osoba s kojom je kontaktirao više ne javlja, smatra da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

– Apeliramo na građane da olako ne prihvaćaju neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, eventualno sklapati poslove. U svakom slučaju, budite oprezni, a ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju! – kažu u PU međimurskoj.

Komentari

Komentara

loading...