Povežite se s nama

Međimurje

Investicija vrijedna 852.000 eura: u Savskoj Vesi otvoren novi društveni i vatrogasni dom

Objavljeno:

- dana

Puštanjem balona članova podmlatka DVD-a Savska Ves, predstavnika udruga koje djeluju na području mjesta te okupljenih građana i prijatelja Savske Vesi, svečano je uz Dan mjesta otvoren novi Društveni i vatrogasni dom.

Dugo očekivani središnji objekt u Savskoj Vesi blagoslovio je župnik vlč. Vladimir Kolarić, uz prisustvo ministrice poljoprivrede Marije Vučković, zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak, župana Matije Posavca, gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, načelnika Općine Strahoninec Franje Lehkeca, te domaćina gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini.

19.08.2023., Cakovec – Otvorenje novog vatrogasnog doma u Savskoj Vesi na kojem su nazocili zupan Matija Posavec, gradonacelnica Cakovca Ljerka Cividini, ministrica poljoprivrede Marija Vuckovic te parlamentarna zastupnica Snjezana Glavak.

– Želim da ovaj Dom koji je Savska Ves više nego zaslužila, bude svakodnevno u funkciji te otvoren svim mještanima. Želim i da vatrogasci u novom stoljeću više posla imaju na prevenciji i edukaciji mladih nego na gašenju požara. Želim da Savska Ves i dalje bude mjesni odbor kojim se ponose njezini mještani, ali i cijeli Grad Čakovec. Neka početak rada ovog Doma označi početak novog „zlatnog doba“ za Savsku Ves – istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini.

Novi dom investicija je Grada Čakovca sufinancirana putem mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja RH s 80 posto. Ugovorena vrijednost investicije iznosila je 852.000 eura, a u sklopu objekta izgrađeni su uredski prostori za udruge, vatrogasce, vatrogasno spremište, dvije garaže, prostorije za sastanke, dvorana s kuhinjom, sanitarni čvorovi i drugo. Pritom se postojeći Društveni dom rekonstruirao, a uz južno pročelje dogradili ulazni vjetrobran i Vatrogasni dom.

– Podupiremo različite projekte komunalne i društvene infrastrukture putem Programa ruralnog razvoja. Drago mi je ovdje vidjeti jedan tako lijep, rekonstruiran objekt i čestitam svima koji su omogućili njegovu realizaciju – poručila je ministrica Vučković.

Međimurje

Dani otvorenih vrata Centra dr. Rudolfa Steinera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dani dr. Rudolfa Steinera, povodom obilježavanja njegovog 163. rođendana, će se održati u utorak, 27. veljače, s početkom u 18 sati u Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Program događanja obuhvaća predavanje Indijskog veleposlanika Nj. E. Raja Kumara Srivastave i ravnateljice Centra dr. Rudolfa Steinera, Dijane Posavec, na temu Biodinamika i Ayurveda.

Također, biti će otvorena izložba radova mladih umjetnika iz Graditeljske škole Čakovec, a na kraju večeri slijedi rođendanska torta.

Detaljan raspored događanja možete pronaći u nastavku.

Nastavite čitati

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje