Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga protiv čelnih ljudi Varteksa zbog prodaje nekretnine u Beogradu

Objavljeno:

- dana

SUMNJA

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjaka i 48- godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u rujnu 2007. godine kao odgovorne osobe dioničkog društva iz Varaždina; suprotno odluci nadzornog odbora društva kojom je dana suglasnost da se nekretnina društva u Beogradu površine preko dvije tisuće kvadratnih metara proda po cijeni od 1.693.000 eura; prodali tu nekretninu za iznos od 670.000 eura, kod čega su neistinito prikazali da se radi o nekretnini nižeg stupnja uređenosti površine 1.360 kvadratnih metara – ističe ŽDO.

Novi vlasnik je u studenom 2007. godine prodao istu nekretninu za iznos od 2.350.000 eura čime je kupcu pribavljena protupravna imovinska korist na štetu društva od najmanje 7.000.000 kuna.

Otvaranje ove istrage moglo bi se odnositi na Varteks, odnosno njezine odgovorne osobe.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Mladić (23) jurio prema Varaždinu i izazvao prometnu nesreću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Cerju Nebojse u četvrtak, 25. travnja oko 16.45 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 23 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanca u smjeru Varaždina. Zbog neprilagođene brzine gustoći prometa, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je upravljao 19-godišnjak. U prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnji vozač te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić vozio neregistrirani BMW s nepripadajućim registarskim pločicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 25. travnja, u 14,45 sati u Piškorovcu ophodnja Policijske postaje Prelog zaustavila je osobno vozilo marke „BMW“, kojim je upravljao 24-godišnjak, dok se na vozilu nalazile ne pripadajuće registarske pločice.

Zbog neregistriranog vozila te ne sklopljenog ugovora o obveznom osiguranju u prometu odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu mladiću su izdani obvezni prekršajni nalog i prekršajni nalog te će biti kažnjen s novčanom kaznom u iznosu od 920 eura.

Ujedno je protiv mladića podnijeta i kaznena prijava zbog kaznenog djela krivotvorenje isprava nadležnom općinskom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje