Povežite se s nama

Crna kronika

Istraga protiv čelnih ljudi Varteksa zbog prodaje nekretnine u Beogradu

Objavljeno:

- dana

SUMNJA

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 46-godišnjaka i 48- godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici u rujnu 2007. godine kao odgovorne osobe dioničkog društva iz Varaždina; suprotno odluci nadzornog odbora društva kojom je dana suglasnost da se nekretnina društva u Beogradu površine preko dvije tisuće kvadratnih metara proda po cijeni od 1.693.000 eura; prodali tu nekretninu za iznos od 670.000 eura, kod čega su neistinito prikazali da se radi o nekretnini nižeg stupnja uređenosti površine 1.360 kvadratnih metara – ističe ŽDO.

Novi vlasnik je u studenom 2007. godine prodao istu nekretninu za iznos od 2.350.000 eura čime je kupcu pribavljena protupravna imovinska korist na štetu društva od najmanje 7.000.000 kuna.

Otvaranje ove istrage moglo bi se odnositi na Varteks, odnosno njezine odgovorne osobe.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Starica teško ozlijeđena, preko nogu joj prešao teretni automobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 2. srpnja, oko 11 sati u Hodošanu, došlo je do prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 84-godišnja pješakinja.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 84-godišnja pješakinja prelazila kolnik Zlatoljske ulice, a da se prije stupanja na kolnik nije uvjerila da to može učiniti na siguran način. Uslijed opisane situacije, preko stopala njenih nogu, stražnjim kotačima prešao je teretni automobil s pridodanom prikolicom, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak.

Ozlijeđena pješakinja vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se posebno izvješće o opisanoj prometnoj nesreći.

Nastavite čitati

Crna kronika

Muškarac iz Salinovca na internetu kupovao bazen snižen 80 %, na kraju ostao bez 25.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

bazen ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 42-godišnjaka iz Salinovca da je prevaren pri kupovini putem internetskog oglasnika, ističu iz PU varaždinske.

Naime, 42-godišnjak je, prema prijavi, 30. lipnja na internetskom oglasniku jedne društvene mreže pronašao oglas o ponudi prodaje bazena uz popust od 80 %, nakon čega je putem aplikacije za komunikaciju stupio u kontakt sa prodavateljem i dogovorio kupovinu bazena za oko 170 eura.

Nepoznati prodavatelj je tražio plaćanje putem kreditne kartice, nakon čega je na zahtjev prodavatelju poslao podatke kartice tekućeg računa i broj tokena te sigurnosni kod.

Nepoznati počinitelj iskoristio je navedene podatke i izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 25.000 kuna s računa oštećenog na nepoznati račun.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti i poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

– Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite i ne ustupaju svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele – vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN – navode iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje