Županijsko državno odvjetništvu u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 38-godišnjakinje i 37-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Osnovano se sumnja da je 38-godišnjakinja 22. siječnja ove godine u Kaštelancu auto vozila s 1,7 promila te je u nepreglednom desnom zavoju prešla preko pune linije i započela pretjecati automobil kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnjak.

– Zbog alkoholiziranosti, nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala, pa je došlo do kontakta između vozila – ističe Županijsko državno odvjetništvo.
Njezin automobil je tako sletjelo udesno izvan kolnika te udario u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak. Starac je zadobio teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače.

– Osnovano se sumnja i da se 37-godišnjak, vozač pretjecanog vozila, bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja ne pruživši 79-godišnjaku nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je starac nastradao u nesreći – zaključuje ŽDO.

Komentari

Komentara