Povežite se s nama

Ostali sportovi

Iva Risek i Vedran Sraga

Objavljeno:

- dana

SPORTSKI POTHVAT MJESECA PLESAČIMA SPK HARMONY

Varaždin je grad koji izuzetno cijeni poznavanje plesnih vještina.

To uvažavanje značaja plesa nije od danas, ono je plod  duge tradicije i mnogobrojnih balova koji su se održavali u  gradu Varaždinu i okolnim nam dvorcima. Zahvaljujući sportsko plesnom klubu Harmony, koji u našem gradu djeluje od 1998. godine, bogatoj varaždinskoj plesnoj tradiciji udahnut je jedan novi moderniji štih. Za to su najzaslužniji Milka i Ismet Čamdžić,  licencirani učitelji plesa i osnivači varaždinskog plesnog kluba Harmony. Sportskog plesnog kluba gdje naši mladi sugrađani imaju priliku naučiti standardne tradicijske  plesove poput engleskog valcera, tanga, bečkog valcera te modernije Latinsko-američke plesove sambu, cha-cha, rumbu, paso doble i jive. Zahvaljujući voditeljima SPK Harmony – Milki i Ismetu Čamdžiću, licenciranim učiteljima plesa u dvanaestak godina djelovanja kluba odgojene su čitave plejade vrhunskih plesača. Najtrofejniji izdanak „Harmony“ varaždinske škole plesa“ su Iva Risek i Vedran Sraga. Taj mladi plesni par imao je priliku u ruskoj prijestolnici Moskvi, 24. ožujka 2012. godine predstavljati Republiku Hrvatsku i Hrvatski sportski plesni savez  na Prvenstvu svijeta u standardnim plesovima za kategoriju mladež  ( od 14 do 15. godina). Iva i Vedran svoju su priliku iskoristili maksimalno. Plasirali su se u polufinale, da bi se na kraju plasirali na izvrsno 12. mjesto najboljih na svijetu što ujedno najbolji hrvatski rezultat u 20. godina djelovanja Hrvatskog sportskog plesnog saveza. ZSUG-a Varaždina je taj veliki uspjeh znala prepoznati te je odlučila da laureti Sportskog pothvata mjeseca ožujka 2012. godine budu Iva Risek i Vedran Sraga.

 

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje