Povežite se s nama

Život i društvo

Ivančani će filmove gledati u 3D tehnici u preuređenom kinu i to iz novih, udobnih sjedala

Objavljeno:

- dana

KAO U CINESTARU

Ivančani će od sutra imati novo, moderno kino!

Grad Ivanec i Pučko otvoreno učilište “Đuro Arnold” kraju privode završne pripreme za svečano otvaranje obnovljene kinodvorane u Ivancu koje će se održati u četvrtak, 29. prosinca u 18 sati.  

Moderna tehnika, platno, akustične zidne obloge…

Novo kino prve posjetitelje dočekuje u punom sjaju – s modernom tehnikom za kinoprojekcije u 3D i 2D tehnici, novim sjedalima, platnom, akustičnim zidnim oblogama, posve drukčijim uređenjem interijera i bine.

Svečano otvaranje za goste i uzvanike iz političkog, gospodarskog, kulturnog, sportskog i društvenog života grada Ivanca i šire je 29. prosinca u 18 sati. Nakon svečanosti uzvanici će zajedno pogledati film “Rogue One: Priča iz ratova zvijezda”.

Kino se za građane službeno otvara u petak i to s projekcijom filma “Pjevajte s nama” u 15.30 sati, nakon čega će u 18 sati biti prikazan animirani film “Balerina i Viktor”.  Na Silvestrovo, u 10 sati na rasporedu je “Potraga za Dorom”, a u 12.30 sati „Rogue One: Priča iz ratova zvijezda“ , dok na Novu godinu nema projekcija.

Izvor:
Foto: Izvor: Grad Ivanec

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati