Povežite se s nama

Sport

Ivančica i Vindija igrat će finale Županijskog košarkaškog kupa

Objavljeno:

- dana

Ivančica i Vindija u petak, 23. rujna, u 19 sati u dvorani Graberje odigrat će finale Županijskog kupa.

Vindijaši su u polufinalu pobijedili Labradu s uvjerljivih 97:39. No, drugi polufinalni sraz između Varteksa i Ivančice bio je znatno zanimljiviji.

Pred dvjestotinjak posjetitelja Ivančani su slavili postigavši koš u zadnjoj sekundi, slaveći 89:87.

Ekipu Varteksa predvodio je Leon Koljnrekaj postigavši 24 koša, dok je Petar Košćak s 19 postignutih koševa bio prvi strijelac Ivančice.

– Uz odlično navijanje, podršku publike i navijačke skupine White Stones, koji su svih 40 minuta utakmice gromoglasno bodrili bodrili ekipu Varteksa baš kao i Varaždinske mažoretkinje koje su svojim nastupima također pružile podršku našoj ekipi, sa sigurnošću možemo garantirati još puno ovakvih zanimljivih utakmica – napomenuo je poslije susreta predsjednik ujedno i trener ekipe Varteksa Petar Zajec.

Sport

Prebio roditelje kod Novog Marofa, a sud mu je kao olakotnu okolnost uzeo njegovo pijanstvo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nasilje, bijes, policija,

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 40-godišnjak proglašen krivim zbog počinjenih kaznenih djela prijetnje i tjelesne ozljede te osuđen uvjetnom osudom s utvrđenom jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i rokom kušnje od tri godine.

On je proglašen krivim zbog počinjenih navedenih kaznenih djela u srpnju prošle godine u mjestu kraj Novog Marofa na štetu svojih roditelja. 

Prvostupanjski sud izrekao je okrivljeniku pojedinačne kazne uz primjenu propisa o ublažavanju zakonom propisanih kazni za ta kaznena djela.

Državno odvjetništvo smatra da su izrečene kazne neadekvatne i neprimjereno blage s obzirom na utvrđene okolnosti u odnosu na okrivljenika.

– U žalbi se ističe da je sud pogrešno i neosnovano utvrdio kao olakotno za okrivljenika da je kaznena djela počinio u alkoholiziranom stanju. Naime, državno odvjetništvo smatra kako se dovođenje u alkoholizirano stanje ni u kom slučaju ne može smatrati olakotnom okolnošću za počinitelje kaznenih djela, već se radi o važnoj otegotnoj okolnosti. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izrekne stroža bezuvjetna kazna zatvora – stoji na stranicama Državnog odvjetništva. 

Nastavite čitati

Sport

Karlo Kovačić zlatni, a Leo Jantolek srebrni na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sesvetskom Kraljevcu u subotu, 20. travnja održalo se Prvenstvo Hrvatske za dječake u grčko-rimskom stilu hrvanja u kategoriji U-13. 

U konkurenciji 146 hrvača iz 22 hrvatska kluba, HK Ludbreg predstavio se s četiri mlade nade.

Karlo Kovačić osvojio je zlato u kategoriji do 59 kg, dok je Leo Jantolek bio srebrni u kategoriji do 28 kg. Franko Kern bio je peti do 49 kg, a Martin Horvat osvojio je 12. mjesto u kategoriji do 44 kg.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje