Povežite se s nama

Sport

Ivica Solomun vratar s najviše nastupa u 1. HNL: Ponosan sam na ostvareno u karijeri

Objavljeno:

- dana

Bivši vratar Varteksa, Belišća i S. Belupa

Varaždinac Ivica Solomun (48) vratar je s najviše nastupa u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

U svojoj dugoj seniorskoj karijeri skupio je čak 304 nastupa u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Branio je za Varteks, Belišće i Slaven Belupo gdje je 2003. godine završio karijeru. Primio je 396 golova što je 1,3 po susretu, no čak se jednom upisao i u strijelce.

Drugo mjesto po broju nastupa drži legendarni vratar Dražen Ladić koji ih je skupio 231, no primio je samo 181 pogodak, odnosno 0,81 po utakmici.

– Normalno da sam imao više posla od Ladare jer je on u Dinamu bio gotovo cijelu karijeru. U Varteksu smo igrali tehnički dobar i otvoreni nogomet s puno rizika i nadigravanja, tako da posla nije nije nedostajalo – rekao je Solomun koji nije opterećen statistikama.

Neopterećen

– Sad kad sa ove distance razmišljam o tome, normalno da mi je drago i da mogu biti ponosan na ostvareno u svojoj igračkoj karijeri. Da nije bilo prokletog rata, gdje smo izgubili nekoliko sezona, siguran sam da bi karijera bila puno bogatija – rekao je Solomun i istaknuo kako je bilo mnogo uspjeha i u paralelnim natjecanjima.

Solomun je osvojio seniorsku i veteransku Kutiju šibica te malonogometne turnire u Varaždinu, Sisku, Kutini, Novom Marofu i Ivancu.

–  To mi je stvarno donijelo jako puno zadovoljstva i ispunjenja dječačkih snova, a tu su i turniri s Teamom Croatia, sastavljenom od igrača futsala i nogometa. U Grazu i Hamburgu osvojio sam tako nekoliko nagrada i prvih mjesta – dodao je Solomun koji je trenutno u trenerskim vodama.

Bio je trener mlađih uzrasnih kategorija u NK Varteksu, kasnije je bio pomoćnik Zlatka Dalića Al Faisalyja, a trenirao je slovenski Zavrč i trećeligaša Varaždina.

Izvor:
Foto: Arhiva

Sport

Učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar osvojili 12 medalja na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Devetero učenika Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar ostvarilo je značajne uspjehe na Državnom prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama u atletici i plivanju.

Njihov trud i upornost rezultirali su osvajanjem ukupno 12 medalja, što je izvanredan uspjeh s obzirom da je ukupno sudjelovalo 58 škola.

U atletskim disciplinama, pod vodstvom učiteljice Ivanke Jakopec, četvero učenika pokazalo je izuzetnu predanost i sportsku borbu. Dejan Naglaš, kao najmlađi natjecatelj među dječacima, osvojio je 17. mjesto u skoku u dalj iz mjesta i 37. mjesto u trčanju na 80 metara. Barbara Hrženjak briljirala je osvojivši prvo mjesto u skoku u dalj iz mjesta te 7. mjesto u trčanju na 80 metara. Antonija Skuhala zauzela je 6. mjesto u bacanju vortexa i 2. mjesto u trčanju na 80 metara. Ana Gorički osvojila je 1. mjesto u skoku u dalj iz zaleta i bila treća u trčanju na 80 metara.

U plivačkim disciplinama, uz podršku učiteljica Natalije Luić i Kristine Kralj, naši su plivači zasjali osvojivši osam medalja. Brunela Hrženjak osvojila je 4. mjesto u disciplini 25 metara slobodno i 1. mjesto u disciplini 25 metara prsno. Marina Pažanin osvojila je 2. mjesto na 25 metara slobodno i 5. mjesto na 25 metara prsno. Kod dječaka Roberto Oršoš osvojio je 1. mjesto u disciplini 25 metara slobodno i leđno. Teo Pajek osvojio je 2. mjesto na 25 metara slobodno i leđno. Najstariji sudionik Antonio Hrček osvojio je 2. mjesto na 25 metara slobodno i 3. mjesto na 25 metara prsno. Učenici su pokazali iznimnu tehniku i brzinu, dominirajući u svim disciplinama.

Nastavite čitati

Sport

Katja Bengeri i Nikola Novosel nastupili na utrci Svjetskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na rijeci Soči u Solkanu održana je proteklog vikenda utrka Svjetskog kupa u kajak slalomu i dvije međunarodne utrke otvorene kategorije. Na natjecanju je nastupilo 210 natjecatelja iz 12 zemalja.

Kajak kanu klub Varteks na Svjetskom kupu je predstavljala Katja Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske i Nikola Novosel na utrkama otvorene kategorije.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline, te se u kategoriji kanu jednosjeda (C1) plasirala na izvrsno 6. mjesto, dok se u kajaku jednosjedu (K1) plasirala na 14. mjesto.

Nikola Novosel se u kajaku jednosjedu u subotu plasirao na 15. mjesto, a u nedjelju je zauzeo 23. mjesto.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje