Povežite se s nama

Moda i ljepota

Iz sandalica i japanki u gumene čizme i obrnuto

Objavljeno:

- dana

MODA

“Što obući?” glavno je pitanje Varaždinaca i Varaždinki ne samo zadnjih dana, nego posljednjih tjedana. Kako i ne, jer prevrtljivo ljeto kakvo ne pamtimo već godinama, u kojem se stalno izmjenjuje kiša i sunce, pravi je izazov kod odabira odjeće i obuće.

Kad počne padati kiša i nastane potop, nema ništa bolje od gumenih čizama, no čim sunce proviri iza oblaka i “upeče”, s nostalgijom mislimo na japanke i sandale te sa sebe skidamo sve što nas dodatno grije jer nam je prevruće.

Nema slojevitog

Doista je teško biti pametan i donijeti dobru odluku što obući. Jedna od klasičnih kombinacija za sve vremenske prilike su hlače ili suknja te košulja kratkih rukava ili bez njih. Ujutro, kad se ide na posao, preko košulje se može staviti sako ili vesta, koja se u slučaju toplinskog udara uvijek može skinuti. Za one koje vole ležerniji stil najbolji izbor su traperice i košulja, majica ili tunika kratkih rukava. Preko toga uvijek se može “nabaciti” traper-prsluk, jakna ili vestica, a ljetne haljinice nije loše kombinirati s tajicama koje, ako baš sunce “upeče”, možete i skinuti.

Slojevito je glavno pravilo kod odjeće: kad zatopli, uvijek sa sebe možete skinuti “višak”

S odjećom je, dakle, nekako jednostavnije, no glavno pitanje ostaje: što obuti?

Odgovor na ovo pitanje nije nimalo lak. Sigurno vam se u proteklih tjedan dana barem jedan dan dogodilo da ste obuli svoje omiljene ljetne sandale, odnosno japanke, a onda ih namočili jer je vani pljuštalo, i to baš dok ste se vraćali s posla. Činjenica je da se kod obuće ne možemo obuti slojevito, kao kod odjeće.

Ako se odlučimo za gumene čizme, čim grane sunce, bit će nam prevruće, a ako obujemo japanke ili sandale, u slučaju kiše sve će se namočiti i bit će nam mokre noge! Jesu li balerinke ili tenisice dobro rješenje?

– Ne! Nakon što sam pokisla, bile su skroz mokre, a kad su se osušile, mogla sam ih baciti jer su se totalno razlijepile i raspale, kao da su od kartona – ispričala nam je jedna Varaždinka.

Ruku na srce, balerinke, baš kao ni tenisice, nisu ni namijenjene kišnom vremenu. No znači li to da stalno sa sobom imamo gumene čizme, koje su i službena obuća za kišno vrijeme? S obzirom na to da prevrtljivom ljetu nikad kraja, ne želite li imati mokre noge ili se “kuhati”, čini se da je najbolje uvijek sa sobom imati rezervni par obuće: japanke ili čizme.

Gumene sandale

Najbolje je sa sobom uvijek imati rezervni par obuće: čizme ili japanke

No postoji još jedno rješenje koje je s nama podijelila naša sugrađanka koja je pronašla najbolju obuću za ovo prevrtljivo ljeto.

– Moje rješenje za ovo promjenjivo vrijeme su gumene sandale. Ako obujem patike i pokisnem, bit će mi mokro sve: patike, čarape i noge, a ako pokisnem s gumenim sandalama, dođem kući i samo obrišem noge, a sandale će brzo biti suhe – ispričala je Varaždinka Dora.

S obzirom na to da i narednih dana na kontinentu možemo očekivati izmjenu sunce i kiše, a dugoročne stabilizacije vremena, prema vremenskim prognozama, još nema na vidaiku, modno se spremite za sve vremenske prilike. Bez obzira na to što odabrali i za koju se obuću odlučile, ne zaboravite: kišobran je i idućih dana dobro imati sa sobom!

NAŠ SAVJET

Gumene sandale naša su preporuka za ovo ljeto. Kad sunce “zapeče”, neće vam biti vruće, a kad padne kiša, namočit će se i sandale i noge, što je ipak manja šteta nego kad pokisnu balerinke ili tenisice.

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje