Povežite se s nama

U fokusu

Izaslanstva Cestice, Vinice i Gornjeg Kneginca poklonila se svojim mrtvima

Objavljeno:

- dana

Za blagdan Svih svetih

Općinska izaslanstva Cestice, Vinice i Gornjeg Kneginca na lokalnim su se grobljima za blagdan Svih svetih poklonili svojim mrtvima.

Najemotivnije je bilo na grobovima poginulih  branitelja.

Cestica

U Cestici je izaslanstvo predvođeno načelnikom Mirkom Korotajem zapalilo svijeće i položilo vijence braniteljima – Mirku Lazaru, Janku Kukecu i Damiru Bednjaniću – općinskim  vijećnicima i predstavnicima lokalne vlasti.

Vijenci su položeni i kod spomen križeva na grobištu poratnog razdoblja Drugog svjetskog rata Pancerica u Otok Virju i kod spomen križa uz rijeku Dravu u Velikom Lovrečanu.Izaslanstvo predvođeno načelnikom Mirkom Korotajem  zapalilo je svijeće i za preminule svećenike župe Sveta Barbara na groblju u Natkrižovljanu.

I vatrogasci DVD-a Lovrečan Dubrava su se prisjetili svojih mrtvih te im se poklonili kod  središnjeg križa na groblju u Lovrečanu i Zavrču.Vatrogasci su posjetili i grob osnivača njihovog društva, Franje Šoštarića, kojega su do smrti premlatile poratne vlasti , ali i ostalih svojih predsjednika tijekom povijesti DVD-a.

Vinica

U Vinici su predstavnici Općine i Udruge branitelja položili cvijeće i zapalili svijeće na grobu hrvatskog viteza Mladena Kasuna, hrvatskog vojnika Darija Gašparića, kod centralnog križa, kod spomen obilježja Mladenu Kasunu, prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te kod spomenika svim hrvatskim žrtvama i domoljubima kod crkve. Cvijeće su položili i svijeće zapalili predsjednik UDVDR-a Klub Vinica Ivan Krajcer, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško i načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac. 

Gornji Kneginec

Izaslanstvo Općine Gornji Kneginec,  predvođeno općinskim načelnikom Goranom Kaniški , položilo je vijence i upalilo svijeće kod središnjeg križa na općinskom groblju u Knegincu Gornjem, te kod spomenika sedmorici poginulih, stradalih i nestalih hrvatskih branitelja s područja Općine Gornji Kneginec, a koji se nalazi na Trgu vlč. Zvonimira Rabuzina u Gornjem Knegincu.
U općinskom izaslanstvu bili su i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-klub Kneginec

Izvor:
Foto:

U fokusu

Novi udar: Poskupjeli dijelovi za automobile, ali i obvezno auto osiguranje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Poskupjeli su gotovo svi zamjenski dijelovi, od guma do tekućine za pranje stakla, a posljednji udar na vozače su i nove cijene auto osiguranja, piše RTL.

– Rast cijena između 10 i 25 posto. Najmanje poskupljenje se dogodilo na antifrizu, dok dijelovi, motorna ulja 15 posto, akumulatori 13, 14 posto. I nažalost najviše su poskupjele gume 25 posto – rekao je Zoran Branšajd, voditelj nabave u tvrtki za veleprodaju autodijelova i opreme.

Što znači da samo jedna guma koja je koštala 600 kuna, sada košta 750. Tko ih mijenja na cijelom automobilu, morat će izdvojiti 600 kuna više. Problemi su krenuli još u doba korone, nastavili se inflacijom.

Od 1. listopada poskupjelo i obavezno osnovno auto osiguranje za 200 do 400 kuna. Iz najvećih osiguravajućih kuća, nitko nam nije potvrdio ovu informaciju, no vozači su osjetili.

Nastavite čitati

U fokusu

Potvrđena optužnica protiv šefice financija Općine Sračinec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koju Uskok tereti da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. oštetila općinu za više od 1,6 milijuna kuna, piše Net.hr.  

Uskok tereti Sabati da novac koji je podizala sa žiro-računa, kao i novac koji joj je predan radi polaganja, nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe.

Sabati je, tvrdi Uskok, radi prikrivanja zlouporaba prikazivala da je podignuti novac iskorišten za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala. Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok tereti Sabati da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Izvor: Net.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje