Povežite se s nama

Crna kronika

Izbila tučnjava na ulici na Štefanje, sudjelovao i tip koji je trebao biti u izolaciji

šaka tučnjava razbojništvo

Objavljeno:

- dana

U subotu, 26. prosinca, u 17 sati i 57 minuta Operativno komunikacijski centar policije Policijske uprave međimurske zaprimio je telefonsku dojavu o tučnjavi više osoba na ulici u Podturnu, Lončarevom naselju.

Izlaskom na mjesto događaja te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je više osoba na ulici u Lončarevom naselju, sudjelovalo u tučnjavi te su time narušavali javni red i mir. Prilikom uhićenja i privođenja 39-godišnjaka koji je sudjelovao u tučnjavi, policijskom službeniku koji je obavljao opisanu službenu radnju, prišao je 35-godišnjak te počeo na njega vikati i galamiti.

Nakon što mu je policijski službenik izdao naredbu da se udalji s mjesta događaja i prekine s činjenjem prekršaja, 35-godišnjak ga je odgurnuo i odmah potom pokušao udariti, ali su ga policijski službenici pravodobno spriječili u njegovoj namjeri te uz uporabu sredstava prisile svladali, uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim istraživanjem osnovano se sumnja da je 35-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je 39-godišnjak s područja općine Podturen koji je također sudjelovao u tučnjavi, počinio prekršaj iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, pošto nije poštivao mjeru samoizolacije izrečenu za razdoblje od 24. prosinca 2020. do 3. siječnja 2021. godine. Okrivljenom 39-godišnjaku izdan je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna.

Kriminalistička istraživanja prekršaja narušavanja javnog reda i mira se nastavljaju kako bi se utvrdili sve relevantne okolnosti događaja te otkrili svi počinitelji.

Crna kronika

U Beletincu paraglajder pao na livadu, muškarac ima teške ozljede glave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U Beletincu u petak, 9. travnja, prilikom vježbanja letenja paraglajderom, ozlijeđen je 58-godišnji muškarac.

Tijekom vježbe, iz zasad nepoznatog razloga, izgubio je nadzor nad letjelicom i pao na livadu.

Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici gdje je s teškim ozljedama glave zbrinut na Odjelu intenzivne njege.

Nastavite čitati

Crna kronika

Alkoholizirani muškarac bez vozačke prouzročio nesreću: ozlijeđen sedmogodišnjak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 11. travnja, oko 13 sati na lokalnoj cesti u Donjem Makojišću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama, među kojima je i sedmogodišnje dijete, javlja PU varaždinska.

Naime, muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 2.64 g/kg makadamskim putem.

U jednom je trenutku vozilom prešao na suprotnu stranu puta i prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 33-godišnjakinja.

U prometnoj su nesreći ozlijeđeni putnici iz vozila vozačice starosti 51 i 7 godina.

Ozlijeđenom je 51-godišnjaku medicinska pomoć pružena na mjestu događaja, dok je dijete prevezeno u Opću bolnicu Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 34-godišnjak je priveden u Policijsku postaju i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja alkohola.

Nastavite čitati