Povežite se s nama

Crna kronika

Izudarao mu Audi kod Tuhovca, pa dobio osam mjeseci zatvora uvjetno

Objavljeno:

- dana

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu I. Š. (25) iz Tuhovca osuđen je na osam mjeseci zatvora uvjetno zbog toga što je oštetio tuđe stvari.

Nemili događaj dogodio se 20. prosinca 2019. godine oko 21,50 sati u Tuhovcu.

I. Š je bio revoltiran kako Audijem njemačkih registracija upravlja N. T.. Nakon što mu je svojim vozilom prepriječio put, rukama je udarao po staklu na vratima i udario u stražnje desno svjetlo. Nakon što se oštećeni udaljio, u Slanju ga je ponovo sustigao i prepriječio mu put. Po izlasku iz svog vozila koljenom je udario po vozačevim vratima, nakon čega je rukama udarao po staklu na stražnjim vratima i udario u stražnje desno svjetlo.

Na automobilu su nastala dubljenja i brisotine na laku vozačevih vrata te je razbijeno stražnje desno svjetlo.

Optuženi I. Š. u postupku je rekao da je N. T. svojim automobilom na dijelu ceste gdje je dozvoljeno 90 km/h vozio 50. On ga je svoji autom krenuo pretjecati, a ovaj je ubrzao. Iz suprotnog smjera naišlo je drugo vozilo, pa je, kako tvrdi, on morao skrenuti u lijevo, a vozilo iz suprotnog smjera prošlo je između njih.

Vozio se tako dalje za njim i “blendao” mu da se zaustavi i onda je jednom trenutku zaustavio vozilo.

– Nisam mu prepriječio put. Kad sam izašao iz auta, vozač me skoro pregazio. U Slanju sam ga sustigao i stao autom ispred njega. Krenuo sam prema njemu, no on nije spuštao staklo na vratima. Na njegovom vozilu nisam napravio nikakvu štetu – isticao je optuženi.

Na kraju Sud nije uzeo u obzir njegove tvrdnje.

Oštećeni N. T. je postavio imovinsko pravni zahtjev od 4.000 kuna, no sud je utvrdio da se zahtjev može ostvariti u parnici.

Crna kronika

FOTO Motorist poginuo u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinu danas prometna nesreća s tragičnim ishodom.

U Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, kod mosta preko rijeke Plitvice, došlo je do prometne nesreće, između motocikla i osobnog automobila.

Vozač motocikla je preminuo na mjestu događaja, javila je PU varaždinska.

Očevid je u tijeku, a dio Zagrebačke ulice je zatvoren za sav promet.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Nedeljancu pijani mladić teretnim vozilom izazvao lančani sudar, ozlijeđene su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 9. kolovoza, oko 10.45 sati u Nedeljancu u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe, javila je PU varaždinska.

Mladić starosti 27 godina upravljao je teretnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.47 g/kg.

Upravljao je iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima na cesti te je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog u koloni vozila, kojim je upravljao 30-godišnjak.

Vozilo u koje je udario je odbačeno u naprijed te je prednjim djelom udario u zadnji dio automobila kojim je upravljao 51-godišnjak.

Ozljede je zadobio 30-godišnji vozač i putnica u vozilu starosti 26 godina.

Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje