Povežite se s nama

U fokusu

Izvanredna sjednica: Habuš privremeno odustaje od kredita za bale, opet „žica“ novac za trošni kiosk

Objavljeno:

- dana

GRADSKO VIJEĆE U ČETVRTAK

U četvrtak, 29. rujna, bit će održana nova izvanredna sjednica Gradskog vijeća, a glavna tema ponovno će biti izmjene i dopune proračuna za ovu godinu.

Iz prijedloga rebalansa je vidljivo da gradonačelnik Goran Habuš odustaje od kredita u iznosu od 70 milijuna s promjenjivim kamatama za odlaganje baliranog otpada.

<< Novi debakl Habuša: većina vijećnika odbila zadužiti Varaždin zbog bala; najavio raspisivanje referenduma!

Međutim, samo privremeno. – Kako bi gradski vijećnici prihvatili izmjenu i dopunu proračuna, privremeno se iz proračuna izostavlja navedeni projekt odlaganja baliranog otpada – napomenuto je.

Rashodi veći od prihoda

Predlaže da se iz proračuna „izbaci“ 115.500.000 kuna, što je gotovo trećina proračuna. Riječ je o iznosu koji je planirao dobiti za bale od Fonda za zaštitu okoliša, putem kredita i od četiri općine, čije se bale nalaze u Brezju. Ništa od toga nije uspio osigurati, pa izbacivanje tog fiktivnog iznosa nema nikakvog utjecanja na druge stavke proračuna.

Proračun će, budu li prihvaćene izmjene, biti značajno manji. Ukupni prihodi i primici bi s 361,4 milijuna kuna bili smanjeni na 250,1 milijuna kuna.

Trošilo bi se više nego što bi se prihodovalo. Habuš predlaže da ukupni rashodi i izdaci iznose gotovo 252 milijuna kuna.

U prijedlogu izmjena i dopuna proračuna, sad već peti put, predlaže gradskim vijećnicima da osiguraju 115.000 kuna za otkup kioska nasuprot Studentskog doma,  na raskrižju Merlićeve ulice i Ulice kralja Petra Krešimira IV. Podsjećamo, ugovor o otkupu potpisao je još u ožujku, a vlasnik je već ovršio Grad za oko 50 posto tog iznosa.

<< Trošni kiosk ipak će biti kupljen: Gradu stigla ovrha!

<<  Ovakav amandman još nije bio na Gradskom vijeću: 'Kiosk je u odličnom stanju za rušenje'

Izvješća tvrtki i imenovanja

O najnovijem rebalansu proračuna gradski vijećnici će u četvrtak raspravljati tek nakon što odrade redovnu sjednicu, koja je zbog nedostatka kvoruma 15. rujna prekinuta. Čeka ih rasprava o izvješćima o radu Termoplina, Varkoma, Čistoće, Gradske tržnice, Vartopa, Aquacityja i drugih tvrtki u (su)vlasništvu  Grada.

Očekuje se i imenovanje nove ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta, a i novog predsjednika Upravnog vijeća Gradskih stanova budući da je dosadašnji Zlatan Avar podnio ostavku.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

Pronađite posao po mjeri u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U suradnji s portalom posao.hr donosimo aktualne i atraktivne vijesti s tržišta rada. Portal za zapošljavanje donosi 10 poslovnih prilika za prijavu njihovom mogućnosti brze prijave! Sretno!

Knauf Insulation d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/ž). Rad se izvršava u Novom Marofu, a rok za prijavu je 06.02.2022. Traži se sistematična i proaktivna osoba sa znanjem talijanskog i engleskog jezika. Prijavite se putem linka.

KTC d.d. zapošljava Kuhara (m/ž) i Konobara (m/ž) u Prelogu. Prijave se zaprimaju do 25.03.2022.  Za rad je potrebna završena srednja stručna sprema. Prijavite se ovdje.

Gradax d.o.o. traži Građevinskog inženjera niskogradnje (m/ž). Prijaviti se možete do 28.02.2022. Podaci za prijavu nalaze se na linku.

Boxmark Leather d.o.o. traži Šivača (m/ž). Mjesta rada su Trnovec Bartolovečki i Zlatar Bistrica. Prijave se zaprimaju do 03.02.2022. Posao uključuje šivanje kožnih navlaka za sjedala u automobilima. Prijavit se možete brzo i jednostavno putem brze prijave.

Čokoland d.o.o. traži trgovačkog predstavnika (m/ž) za izvršavanje rada na području cijele Hrvatske. Prijaviti se možete do 01.02.2022. Traži se kandidat sa izvrsnim prodajnim vještinama, koji je spreman na terenski rad. Prijave se zaprimaju brzo i jednostavno putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava tehničkog agenta sa znanjem njemačkog jezika (m/ž). Rad se izvršava iz udobnosti vlastitog doma. Potrebne su dobre komunikacijske i organizacijske vještine te napredno poznavanje njemačkog jezika. Prijaviti se možete do 04.02.2022. putem linka.

Mamut Fortis d.o.o. / Arena traži  Operatera / Blagajnika u kladionici (m/ž). Mjesto rada je Breznički Hum, a rok za prijavu je 31.01.2022. Poslodavac nudi stimulativna primanja uz dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje te rad u ugodnoj atmosferi. Prijavite se brzo i jednostavno ovdje.

Hanjes d.o.o. trži Skladištara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, Varaždin. Posao obuhvaća pakiranje i obilježavanje proizvoda, pripremu i isporuku robe te utovar i istovar iste. Prijaviti se možete do 31.01.2022. putem brze prijave.

Gi froup Staffing Solutions d.o.o. zapošljava na poziciju Customer Service Representative (m/f). Nude mogućnost rada od kuće, a prijaviti se možete do 04.02.2022. Od kandidata se traži komunikativnost, proaktivnost i komunikativno znanje njemačkog jezika. Prijave se zaprimaju putem linka.

Bistro Barracuda d.o.o. traži Voditelja ugostiteljskog objekta (m/ž) u Prelogu. Prijaviti se možete do 17.02.2022. Za posao je potrebna završena srednja škola u trajanju od 3 godine, a iskustvo je poželjno, no nije uvjet. Podaci za prijavu nalaze se ovdje.

Za dodatnu ponudu poslova kliknite na link i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Želimo vam sreću prilikom prijave!

Nastavite čitati

U fokusu

Rastu cijene plina i struje, a meso poskupljuje za 30 posto

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Posljednjih mjeseci zahvatio nas je val poskupljenja, a potrošačka košarica sve je skuplja. Suočavamo se s višim cijenama goriva, a poskupjele su i osnovne namirnice, od žitarica i ulja, voća i povrća, pa do pekarskih proizvoda.

Osim što su najavljene više cijene energenata, odnosno struje i plina, očekuje nas i poskupljenje mesa i to za čak 30 posto.

Kako su ovih dana pisali nacionalni mediji, sve ovisi o tome koliko će cijene energije otići gore. Živa stoka je već 25 posto skuplja u odnosu na razdoblje prije nove godine, a neminovno je da će rasti i cijene prerađenog mesa na policama.

Na povećanje cijena energenata osvrnuo se i premijer Plenković. Najavio je tri seta mjera za ublažavanje rasta cijena

– Ići ćemo s tri seta mjera, povećati naknade za socijalno ugrožene, to su vaučeri do 200 kuna za struju. Preispitat ćemo sve stavke koje igraju ulogu u određivanju cijene plina i struje. Tu treba sudjelovati i HEP. Treći skup mjera se odnosi na iznos stope PDV-a. Znamo da je PDV na struju 13%, na plin je 25%, tu postoji prostor koji ćemo iskoristiti da smanjimo ukupan iznos cijena za građane. Svi resori na dnevnoj razini razgovaraju o tome, pa i ja osobno – rekao je Plenković.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje