Povežite se s nama

Zabava & Stil

Izvrsni rezultati Plesnog kluba Feel u Sv. Ivanu Zelini

Objavljeno:

- dana

Proteklog vikenda u Zelini pod nazivom Zelina Explosion Dance Fest, organiziran međunarodni plesni festival.

Plesni Klub Feel spremio je svoje premijerne koreografije i sa svojim timovima ubrao višestruke pobjede. Tim Feel Cicibani među najmlađim natjecateljima osvojio je zlato u show dance plesnoj disciplini. U urbanom plesnom stilu tim Feel Fancy s najvećim brojem bodova također je osvojio zlato, kao i tim Feel Fantastic u dobnoj kategoriji children.

Feel Move svoju premijernu koreografiju okrunio je zlatom, Feel Free, trio u stilu hip hopa, zlato, dok je vrhunska koreografija tima Feel The Best osim zlata ušla i u Gala večer gdje se predstavljalo 15 najboljih koreografija čitavog natjecanja.

Ovog puta PK Feel naglašava svoje solo koreografije. Među devet Mtv Dance Solo Mini plesača, Feelovka  Amaris Posavec, osvojila je zlato s tim da je prvi puta uopće plesala u solo izvedbi. Gabrijela Cepanec s koreografijom Feel It, među osam plesača u kategoriji Mtv Dance Solo Djeca, također po prvi puta osvojila je srebro. U kategoriji Mtv Dance Solo Juniori, od ukupno šest plesača, Kristina Novosel, također prvi puta s koreografijom Feel Up, osvojila je zlato. Među juniorima i seniorima u solo izvedbi, izuzetno se istaknula Feelovka Sabina Tuzlaković, koja je u stilu hip hopa od pet plesača u konkurenciji u Urban Solo Juniori, osvojila zlato, dok je seniorka Melani Milec u borbi s organizatorom festivala u kategoriji Seniora osvojila srebro, ali s predanim zlatnim peharom organizatora, vrlo lijepom gestom, u Varaždin je donijela zlato.

Koreografiju tima Feel Free izradila je Marta Murić, tima Feel Move i sola Feel Up, Melani Milec, dok sve ostale koreografije potpisuje Romana Rod u suradnji sa svim svojim plesačima.

Osim tima Feel The Best, ovog puta i Sabina Tuzlaković i Melani Milec u solo izvedbi, svojim zbrojenim bodovima također su ušle u Gala večer.

– Vruhnske koreografije vrhunskih plesača borile su se u Gala večeri. Sabina i Melani tog su dana na podiju bile četiri puta, što timski što u solo izvedbi. Vido se umor, ali vidio se ples iz srca i veliko zadovoljstvo ponovnog vrhunskog rezultata – izjavila je Romana Rod koja je tog dana uz veliku podršku svim timovima i solo plesačima, imala i ulogu suca.

Zabava & Stil

Špancirfest dio europskog projekta Green Streets of Europe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski Špancirfest i ove će godine biti dio europskog projekta, ovog puta zahvaljujući projektu Green Streets of Europe koji je Turistička zajednica grada Varaždina, zajedno s još troje partnera iz Danske, Portugala i Češke, uspješno prijavila na natječaj Kreativne Europe.

Projekt je to koji se bavi ekološkim izazovima unutar sektora izvedbenih umjetnosti i promiče transformaciju prema održivim praksama. Jedan od programa dobivenog projekta su umjetničke rezidencije koje uključuju suradnju umjetnika, domaćih organizacija i lokalnog stanovništva te umjetnicima pružaju prostor i podršku u njihovom kreativnom stvaralaštvu.

Rezidencija je oblikovana tako da će svaki umjetnik odnosno umjetnička grupa biti uključeni u dva festivala. Osim Špancirfesta, partneri u projektu su danski Passage festival, Imaginarius iz Portugala i KoresponDance iz Češke.

U sklopu projekta, projektni partneri proveli su Javni poziv na koji je pristiglo 150 prijava umjetnika iz 22 zemlje. Za desetodnevnu rezidenciju na Špancirfestu odabrane su plesačice Farah Deen i Olivia Mitterhuemer iz plesnog kolektiva Potpourri iz Austrije i umjetnička organizacija Stalker Teatro iz Italije.

Oni će tijekom festivala stvarati umjetnički sadržaj u koji će se moći uključiti lokalno stanovništvo, a nakon Špancirfesta, sa stvaralaštvom će nastaviti na Imaginarius festivalu u Portugalu. U Varaždin će doći i umjetnici koji su odabrani za rezidenciju na Passage festivalu u Danskoj- Krista Burāne iz Latvije i umjetnička organizacija Kajen.

Cilj projekta Green Streets of Europe je povezivanje predstavnika međunarodnih umjetničkih organizacija sa svrhom razvoja održivih festivala, a što se odnosi na kreiranje novih sadržaja koji su inkluzivni, uključivanje lokalnog stanovništva u njegovu provedbu, korištenje alternativnih oblika prijevoza, financijsku održivost i slično.

Projekt vrijedan 335 tisuća eura sa 60 % sufinanciran je iz programa Kreativna Europa, a traje do kraja 2025. godine. Ovo je treća godina kako će Špancirfest biti dio projekta sufinanciranog iz vodećeg programa Europske komisije za potporu kulturi i audiovizualnom sektoru, a koji festivalu daje dodatan sadržaj.

Lani je u sklopu projekta „People power partnership“ na Kapucinskom trgu održan veliki plesno-kazališni performans FACE T(W)O.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Synth-pop večer u P4 uz Pocket Palmu, Neyu i after!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U P4 – centru za mlade i nezavisnu kulturu u Varaždinu u petak, 5. travnja gostovat će Pocket Palma. Zagrebački synth-pop trio koji čine Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žibek dolazi drugi put u Varaždin.

Prvi su put nastupali u sklopu KVART festivala 2020. godine, a sada stižu u P4 u sklopu velike regionalne turneje na kojoj predstavljaju svoj treći studijski album “III”. Uz izvedbu pjesama s aktualnog albuma, publika može očekivat set-listu ispunjenu dobro poznatim himnama njihove generacije, kao što su “mene nema“, “Daleki poljupci” ili “zauvijek“. Ulaz u P4 podrum otvoren je od 20 sati.

“Zvuk na albumu III je puno mračniji i više pop te smo se zapravo vratili svojim korijenima”, poručuju dvostruki dobitnici nagrade Porin. Inače, Pocket Palma postala je poznata široj javnosti nakon izdavanja debitantskog albuma “pocket palma” iz 2019. s kojeg se ističu singlovi “godišnji” i “ono što nam inače nedostaje”, a drugim albumom “Atomi” nametnuli su se kao jedan od najkreativnijih autorsko-producentskih bendova nove generacije.

Prije zagrebačkog tria, kao predgrupa, nastupit će mlada nada domaće elektroničke scene – Neya! Neya ili pravog imena Valnea Bulić je svestrana autorica iz Labina s iskustvom u produciranju, pisanju tekstova i DJ-iranju koja je krajem 2023. izdala EP 333.

Nakon koncerata slijedi synth-pop party na kojem će Vikness puštati Depeche Mode, Svemirka, Denis i Denis, Pet Shop Boys, La Roux, Weeknd, Duran Duran i mnoge druge! Ulaznice za koncert u P4 dostupne su na online platformi Core Event. Pretprodajna cijena je 5 eura, dok će na dan koncerta biti 7 eura. Ulaznice su dostupne i u svim Tisak Media trgovinama u Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje