Povežite se s nama

Sport

Izvrsni rezultati varaždinskih Vidri u Sarajevu

Objavljeno:

- dana

Varaždinske Vidre nastupile na međunarodnom paraplivačkom mitingu Sarajevo open „U vodi smo svi jednaki“ i osvojile su ukupno 3. mjesto.

Miting u organizaciji Plivačkog kluba Spid iz Sarajeva održao se na olimpijskom bazenu Otoka Sarajevo, a natjecao se 71 plivač iz pet država.

Od varaždinskih natjecatelja Anja Vlašić, na svom drugom natjecanju, u kategoriji S14 osvojila je tri medalje: zlato na 50 m prsno te dva srebra na 50 m i 100 m slobodno. Uz osvojene medalje, Anja je popravila svoja najbolja vremena u svim disciplinama čime je nakon nepuna tri mjeseca treniranja pokazala veliki plivački potencijal.

Sabina Kušter na posljednjem natjecanju prije operacije noge, koja ju čeka u srpnju, osvojila je zlatne medalje na 50 m delfin, 50 m slobodno, 50 m leđno, 100 m slobodno te 200 m mješovito. Sabina je ujedno bila i najuspješnija predstavnica varaždinskih Vidri.

Ema Cesar nakon propuštenog natjecanja u Krškom, u Sarajevu je osvojila srebra na 50 m i 100 m prsno te 100 m slobodno, dok je dvije zlatne medalje uzela na 50 m slobodno i 200 m mješovito.

Nikola Kosec, jedan od najboljih plivača sa sindromom Down na državnoj, europskoj i svjetskoj razini, osvojio je čak četiri zlatnih medalja u svojoj kategoriji C21. Zlatni je bio na 50 m slobodno, 50 m prsno, 50 m leđno te na 50 m delfin.

Andrej Marjanović u kategoriju S14s na 100 m leđno isplivao je svoj osobni rekord smanjivši vrijeme za zavidnih 10 sekundi. Osvojio je dva 4. mjesta, na 50 m i 100 m leđno što je Andrejeva najjača disciplina. Bio je sedmi na 50 m te šesti na 100 m slobodno.

Nakon dodjele medalja po kategorijama, PK Vidra bio je treći najuspješniji klub mitinga.

– Plivači su pokazali zavidnu formu i spremnost iako dva tjedna nisu imali treninge jer su Gradski bazeni bili zatvoreni zbog remonta. Stvarno smo ponosni na njihove rezultate – ističe trenerica Višnja Bunić.

Sport

Kajakaši Varteksa osvojili pet medalja na rijeci Uni u Novi Gradu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili su na spust natjecanju na rijeci Uni u bosanskohercegovačkom Novi Gradu te osvojili pet medalja.

U kategoriji kadetkinja u kajaku jednosjedu Hana Valjak osvojila je 1. mjesto, a kadet Matija Novak bio je treći. Kod seniora u disciplini kanua jednosjeda Danijel Mijatović osvojio je 1. mjesto.

U disciplini turističkih kanua dvosjeda ekipa u sastavu Miroslav Hutinski i Nikola Novak osvojila je 1. mjesto, a Darko Tomašek i Veljko Malašić bili su drugi.

Nastavite čitati

Sport

Troje Slobodaša na juniorskom SP-u u atletici: Roko Farkaš istrčao novi državni rekord

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Desetero hrvatskih reprezentativaca, od kojih troje iz redova varaždinskoga Atletskoga kluba Sloboda, nastupilo je na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje je održano u kolumbijskom gradu Caliju. Boje hrvatske reprezentacije branili su Klara Koščak u utrci na 400 metara s preponama, Roko Farkaš u utrci na 200 metara i Martin Mlinarič u skoku u vis.

Upravo je Klara Koščak imala jedan od najboljih nastupa. Mlada Varaždinka ostvarila je 11. vrijeme kvalifikacija u konkurenciji 24 trkačice, s vremenom 58.40, dok je za ulazak u finalnu utrku trebalo trčati 58.07.

Roko Farkaš je trčao dvije utrke na 200 metara. Prvo je u kvalifikacijama istrčao novi mlađejuniorski rekord Hrvatske s vremenom 21.08, što je ujedno samo stotinku sekunde slabije od nacionalnoga juniorskog rekorda. Ovim se rezultatom kao 21. plasirao u polufinalnu utrku. Roko je u polufinalu još jednom zauzeo 21. mjesto, s nešto slabijim vremenom od 21.30. Za ulazak u finale bilo je potrebno ostvariti rezultat od 20.57. 

Najslabiji nastup imao je Martin Mlinarič, koji u kvalifikacijama skoka u vis nije uspio preskočiti početnu visinu od 2,00 metra te je ostao bez rezultata i plasmana.

Nakon nastupa u Caliju kolekcija hrvatskih medalja na svjetskim juniorskim prvenstvima nije se povećala. Reprezentacija ostaje na ukupno 13 osvojenih medalja, od čega sedam zlatnih, dvije srebrne i četiri brončane. U Caliju je najbliže medalji bila Veronika Šokota s 4. mjestom u bacanju koplja, a za uspon na pobjedničko postolje su joj nedostajala tek 64 centimetra. U finalu među 12 bila je još samo Lucija Leko u bacanju diska te je u konačnici osvojila 10. mjesto. Hrvatska je imala i tri polufinalista, a osim spomenutih Klare Koščak i Roka Farkaša, to je za rukom pošlo i Marku Oreškoviću u utrci na 400 metara.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje