Povežite se s nama

Međimurje

Jak međunarodni turnir “Međimurec 2017.”

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Na igralištu NK Međimurec u Dunjkovcu/Pretetincu od 11. do 13. kolovoza odigrat će se 19. po redu međunarodni nogometni turnir pionira U-13 “Međimurec 2017.”

Turnir se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskoga nogometnog saveza. Na turniru će sudjelovati 12 ekipa, od toga šest iz Hrvatske: GNK Dinamo, HNK Hajduk, NK Rijeka, NK Osijek, ŠN Međimurje-Čakovec, NK Međimurec te ekipe iz Slovenije: NK Maribor, Srbije: FK Crvena Zvezda, Austrije: SK Sturm Graz, Mađarske: MTK Budapest, Švedske: Rodeby AIF i Japana: FC Oxala Tokyo. Turnir se održava pod geslom „Nogometom protiv droge i drugih poroka današnjice“ i pod pokroviteljstvom je HNS-a i licenciran od UEFA-e te se očekuje i odličan posjet i podrška mladim nogometašima.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

KUU „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca gostuje povodom proštenja u Hlapičini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 26. srpnja, u sklopu manifestacije „Ljeto uz Muru 2024“ u Hlapičini, u Društvenom domu, nastupa Kulturno umjetnička udruga „Lipa“ iz Gornjeg Mihaljevca.

Vikend proštenja u Hlapičini slavi se povodom blagdana svete Ane i Joakima, a čiji imendan je u katoličkom kalendaru 26. srpnja, a sveta Ana jest zaštitnica filijalne crkve u Hlapičini.

Program započinje nagrađivanom predstavom u tri čina „Ljubav s dva lica“ u režiji Franje Halabarec. Izvedba započinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec dobio novi kružni tok vrijedan više od milijun eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu, 24. srpnja, je u poslijepodnevnim satima za promet otvoreno novo kružno raskrižje na križanju Ulice Stjepana Radića, Sajmišne, Ulice Vjekoslava Špinčića i Ulice 34. inženjerijske bojne.

Riječ je o projektu vrijednom više od milijun eura čijom je realizacijom napravljen važan korak prema poboljšanju protoka vozila i sigurnosti u tom dijelu grada. Samo kružno raskrižje je jednotračno, a okvirna propusna moć je 20.000 vozila na dan.

U sklopu projekta rekonstrukcije prometnice i izgradnje novog kružnog raskrižja dovršavaju se i radovi na rekonstrukciji podvožnjaka, a postavljen je i bukobran, oslikan bojama Grada Čakovca i detaljima vezanim uz njegove simbole i povijest.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje