Povežite se s nama

Zabava & Stil

Jednodijelni kupaći kostim za odvažne žene na plaži

Objavljeno:

- dana

MONOKINI

Bitno je da je neobično. To je moto kupaćih kostima za 2014. A kralj neobičnih kupaćih kostima sigurno je monokini. Ovaj jednodijelni badić otkriva više nego što otkriva, a njegovo nastajanje nije tako bezazleno kao što bi mnogi pomislili.

Prvi monokini nastao je iz revolta prema represivnom društvu, a dizajnirao ga je njemački dizajner Rudi Gernreich prije točno pola stoljeća – 1964. Gernreich je svojim dizajnom iskazao žestok stav prema mišljenju da je ljudsko tijelo nešto sramotno i da ga čim više treba pokriti. Njegova prva namjera nije bila da dizajn bude komercijalan, ali upravo se to dogodilo. Manekenka koja je prva svijetu pokazala što je monokini bila je Peggy Moffitt, a kako je na toj fotografiji pokazala gola prsa to je izazvalo val nezadovoljstva dušebrižnika. Upravo je ta fotografija kasnije postala ilustracija ekstremnog dizajna šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali monokini je do svoje nedavne popularnosti imao i nekoliko, isto tako, provokativnih inačica.

Neslavni pubikini

Osim što se monokini zovu samo i gaćice za kupanje bez grudnjaka i topa, dizajner monokinija 1985. lansirao je i pubikini, badić u kojem se, pogađate, otkrivaju dlačice ispod pojasa. Nije čudo što upravo ova verzija badića nije baš zaživjela. Nešto slično nosio je Sacha Baron Cohen u filmu Borat. No monokini može stvarno dobro izgledati, ali nažalost, ovaj kroj ne može si priuštiti svaka žena, iako liči na jednodijelni badekostim za razliku od njega, ništa ne sakriva, već je cilj da što više otkrije.

Otkriva, ne skriva

Veliki v-rezovi s prednje strane kao i sa stražnje strane, igranje uzorcima kao i raznim tkaninama i “lancima” koji povezuju monokini dizajnerima pružaju velike mogućnosti igranja. Za one odvažnije, postoje i monokiniji koji na stražnjici imaju samo – crticu.

V-rezovi glavna su značajka monokinija

Monokinije možete naći u svim trgovinama modnih marki koji imaju i “obične” kupaće kostime. Za one smjelije monokini jarkih boja i jarkih uzoraka, a za one manje hrabre nude se i klasičniji modeli u jednoj boji koji ipak pokrivaju trbuščiće.
Ipak, ne zaboravite da je najvažnije na plaži se osjećati dobro brez obzira na to što se nosi. Čini se da je najnoviji trend ipak postao da trenda nema, pa se tako i u dvodijelnim kupaćim kostimima pojavila još jedna novost – gaćice i grudnjak ne moraju pasati, ali sa stilom.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO U Varaždinu specijalna izložba pasa, stigli izlagači i iz Skandinavije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Hrvatski kinološki savez organizator je World Dog Show Zagreb 2024., svjetske izložbe pasa svih pasmina pasa koja se održava od četvrtak, 25. do nedjelje, 28. travnja na kojem je prijavljeno preko 15.500 pasa.

U sklopu WDS-a, Kinološko društvo Varaždin dobilo je tu čast da bude domaćin tri specijalne izložbe i to za pasmine buldog, rodezijski ridžbek i dalmatiner.

Izložba se održava u subotu, 27. travnja na poligonu Kinološkog društva Varaždin.

Prijavilo se 198 pasa, a najviše ih je pasmine rodezijski ridžbek. Stigli su izlagači iz 20 europskih zemalja, a mnogi su potegnuli čak iz skandinavskih zemalja.

Važno je da se predstave psi u najljepšem s prvenstvenim s posebnim naglaskom na zdravlje psa.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

FOTO Najveći obožavatelji ugrabili ulaznice za prvi koncert Aleksandre Prijović u Varaždinu, evo kako je bilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Regionalna zvijezda Aleksandra Prijović tri je dana svojim koncertima napunila Arenu Varaždin.

Danas je, 26. travnja, prvi koncert, a najveći fanovi morali su biti jako brzi jer su za prvi najavljeni koncert ulaznice “planule”. Naknadno su u prodaju puštene ulaznice za subotu i nedjelju.

Iako je Prijović pet dana punila Arenu Zagreb i obožavatelji sa sjevera Hrvatske pokazali su da zaista uživaju u njezinoj glazbi. Zvijezda je plijenila stasom i glasom, a u galeriji donosimo početak današnjeg koncerta te tko je uspio kupiti ulaznice za prvi dan te uživati u glazbi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje