Povežite se s nama

Međimurje

Jubilarni 15. Dječji festival “Mali MEF” u atriju Staroga grada u Čakovcu 1. kolovoza!

Objavljeno:

- dana

Čakovec će biti domaćin najboljim hrvatskim pjevačima u dobi od 6-15 godina.

Naime, jubilarni 15. Dječji festival održava se u subotu, 1. kolovoza u prostoru atrija Staroga grada u Čakovcu. Dosada nezapamćen broj prijava iz cijele zemlje i susjednih država pokazao je još jednom da se Festival afirmirao tijekom godina.

S obzirom na veliki broj prijava, što u autorskoj, što u slobodnoj formi, Organizacijski odbor odlučio se za 24 najkvalitetnija izvođača koji će sasvim sigurno oduševiti sve one koji će pratiti ovaj event. Sudionici dolaze iz Rijeke, Rapca, Zadra, Zagreba, Jablanca, Osijeka, Splita, Zadra, Koprivnice, Maribora, Ptuja, Kidričeva i drugih mjesta, naravno, uz izvođače iz Međimurja.

Prošlogodišnja pobjednica bila je Tia Mikić

– Nažalost, prijave iz ostalih republika bivše države organizatori uz poznatu epidemiološku situaciju i preporuke nacionalnoga i lokalnih stožera nisu mogli uvrstiti. Mnogi gradovi za svoju djecu organiziraju slične dječje festivale, uz svu zahvalnost djece što mogu iskazati svoje izvannastavne kreacije, aktivnosti, talent, ali i krenuti putem zvjezdanog pjevačkog neba.

Da je upravo međimurski jedan od takvih, najbolje ilustrira podatak da pobjednici “Maloga MEF-a” redom osvajaju internacionalne nagrade diljem Europe. I ove godine za Grand Prix “Maloga MEF-a” borit će se sam hrvatski vrh najboljih pjevača u zemlji. Bit će to po imenima sudionika najjači dječji festival u Hrvatskoj ove godine – kažu organizatori.

Popis izvođača:

SLOBODNA FORMA

1. Roberta Rezg Brown – „I surrender”

2. Tia Mikić – „Hero”

3. Katija Jelavić Mitrović – „Ja sam ti jedini drug”

4. Ena Nimčević – „When I Was Your Man”

5. Lovre Buča – „Vienna”

6. Katarina Mikulec – „I’ll Never Love Again”

7. Mary Radić – „Prokleta ljubav”

8. Vita Zorica – „Lako je sve”

9. Manuela Masar – „CUPS”

10. Laura Čurin – “Mama”

AUTORSKE PJESME

1. Toni Milevoj – „Nismo sami”

2. Laura Tina – “Prava ljubav ostaje!”

3. Roberta Rezg Brown – „Pjevaj uz mene”

4. Toni Hrvatin – “Zvijezda”

5. Dorotea Prosnik – “Ne”

6. Leda Turato – “Čarolija svijeta”

7. Tara Vidović – “Sanjam”

8. Lina Banić – “Da mogu svijet promijeniti”

9. Hana Carević – “Maleni”

10. Lana Pintar – “Najbolja prijateljica”

11. Leo Ogrizek – „Moja mama Carica”

12. Eva B. Košar – “Frendice”

13. Tena Panić – “Što maca sanja”

14. Alina Bratovčak – „Sanjam tako živim”

15. Mia Ištvanić – “Samo muzika”

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati