Povežite se s nama

Crna kronika

Jurio Bartolovcem 127 na sat iako je ograničenje 60 km/h

Objavljeno:

- dana

I više nego previše

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 23. do 24. studenog u vremenu od 6 do 6 sati na području policijske uprave proveli pojačani 24-satni nadzor brzine.

Tijekom provođenja akcije utvrđena su ukupno 108 prekršaja prekoračenja najveće dopuštene brzine kretanja i 25 ostalih prekršaja. Nadzor brzine se provodio na ukupno 55 različitih lokacija od kojih su 24 bile prema prijedlogu građana, a nadzor na nekim lokacijama je provođen u više navrata.

Najveća brzina od 127 km/h (što umanjeno za 10% sigurnosne razlike iznosi 114 km/h) izmjerena je u naselju Bartolovec, gdje je ograničenje 60 km/h.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: 23-godišnjak kupovao kriptovalutu pa prevaren za 11.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 23-godišnjaka da je prevaren pri kupnji kriptovalute preko interneta, javila je PU varaždinska.

On je, prema prijavi, tijekom kolovoza ove godine putem jedne društvene mreže stupio u kontakt s osobom koja je nudila kripto valutu.

Prema ostvarenom dogovoru, do dana prijave je na broj računa navedene osobe uplatio oko 11.000 kuna s namjerom ostvarenja kupnje ove valute, no istu nije kupio već je lažnim prikazivanjem činjenica doveden u zabludu i oštećen za uplaćeni iznos.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Poznato je tko je oštetio video nadzor javnih površina u Kotoribi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se kako je u subotu, 13. kolovoza, ove godine u kasnim večernjim satima u poduzetničkoj zoni u Kotoribi, oštetio sustav video nadzora javnih površina. Tom prilikom oštećena je kamera montirana na stup javne rasvjete i razvodni ormar za smještaj opreme. Materijalna šteta procijenjena je na oko 6.500 kuna.

Prema osumnjičenom starijem maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje