Povežite se s nama

Sport

Kajakaši Varteksa osvojili treće mjesto na maratonu Sava

Objavljeno:

- dana

Članovi Kajak kanu kluba Varteks nastupili se na 52. međunarodnom maratonu Sava od  Samoborskog otoka do Zagreba.

Na stazi dužine 20 kilometara nastupila je 71 posada iz Hrvatske i Slovenije, a od varaždinskih natjecatelja najbrže su stazu prošli u konkurenciji turističkog kanu dvosjeda Davorin Šestanj i Robert Rauš.

Na drugo mjesto plasirao se u turističkom kajaku Damir Staneković, a na treće plasirali su se u turističkom kanu dvosjedu Darko Tomašek i Igor Krajcar.

Kod kajaka jednosjeda u juniorskoj konkurenciji na četvrto mjesto plasirao se Filip Staneković.

Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 km  koja je bila na jezeru Jarun gdje se na treće mjesto plasirao Marko Staneković.

U ukupnom poretku unatoč malom broju natjecatelja zbog odličnih ostvarenih pojedinačnih rezultata ekipa Kajak kanu kluba Varteks zauzela je treće mjesto.

Sport

FOTO Mali nogometaši Fotexa osvojili srebro i broncu, a Bumbari srebro u Sarajevu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na vrlo jakom međunarodnom turniru u Sarajevu na kojem je nastupilo preko 300 ekipa u svim godištima iz cijele regije, mali malonogometaši iz Fotexa postigli su sjajne rezultate i kući se vratili sa dva seta medalja.

Nogometaši rođeni do 2011. godine osvojili su srebro, nanizavši šest pobjeda i tek su finalu stisnuli ruku dječacima iz ljubljanske Olimpije. Najbolji golman turnira bio je Fotexov Roko Jurović.

Njihovi godinu dana stariji kolege osvojili su 3. mjesto. U susretu za broncu svladali su ekipu srpskog Vršca na penale. Njihov vratar Ino Gelo proglašen je najboljim.

Nastupilo je i 2009. godište koje je nakon pet uvjerljivih pobjeda tijesno poraženo u svom četvrtfinalnu od kasnijih pobjednika turnira.

Ekipe su vodili treneri Tomo Horvat, Dalibor Leskovar i Ivica Jug, a klub su zdušno bodrili i pratili brojni navijači.

Istaknimo da su na turniru nastupili i mladi nogometaši Varteksa u 2012. godištu. Prva ekipa osvojila je srebro, dok je druga ekipa turnir završila u grupnoj fazi.

Nastavite čitati

Sport

Patrik Koščak i Marinko Šipoš među najboljim atletskim trenerima u Hrvatskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: AK Sloboda

Izvršni odbor Udruge Hrvatskih atletskih trenera (UHAT) na temelju svoga Pravilnika o izboru i proglašenju najuspješnijih hrvatskih atletskih trenera izabrao je i proglasio najuspješnije atletske trenere za 2021. godinu, te atletske djelatnike za izniman doprinos razvoju hrvatske atletike.

Za najboljeg trenera za kategoriju mlađih juniorki proglašen je Patrik Koščak. Ovu nagradu možemo prepisati vremenu i trudu kojeg Patrik posvećuje atletičarima u klubu Ak Sloboda te odličnim rezultatima koje postižu svi njegovi atletičari.

Za izniman doprinos razvoju hrvatske atletike nagrađen je Marinko Šipoš.

– Možemo biti ponosni što u Varaždinu imamo atletske trenere čiji je rad prepoznat na državnoj razini. Svo vrijeme i znanje koje ovi treneri ulažu u razvoj atletičara u Atletskom klubu Sloboda doprinosi rezultatima koji su svake godine sve bolji i bolji – ističu iz AK Sloboda.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje