Povežite se s nama

Život i društvo

Kako zaraditi džeparac za faks ili školu? Lako, branjem krastavaca!

Objavljeno:

- dana

KOJA DOBRA IDEJA

Na poljima u vlasništvu Općine Petrijanec, na pola hektara zemljišta posijani su krastavci. Sve je financirala Općina, koja je time postala prva u Varaždinskoj županiji, a možda i u Hrvatskoj s javnim poljoprivrednim nasadima.

Međutim, nije to jedino zanimljivo: srednjoškolce i studente iz svih šest naselja Općina je pozvala da se prijave za berbu krastavaca, pri čemu neće biti plaćeni za svoj rad.

Sve što uberu, Općina Petrijanec će – otkupiti

No itekako će im se isplatiti doći u berbu. Zašto?

– Odlučili smo ići u organiziranu berbu krastavaca, a od studenata i srednjoškolaca ćemo otkupiti sve krastavce koje uberu. Time im želimo poručiti da ima smisla ustati rano i potruditi se, jer tako mogu zaraditi – otkrio je načelnik Petrijanca Vladimir Kurečić.

Svi koji žele sudjelovati u berbi, mogu se prijaviti u Općini.

Već za ovu jesen Kurečić najavljuje nove javne poljoprivredne nasade, i to borovnica. Općina time želi potaknuti razvoj poljoprivredne proizvodnje, jer planira formirati i Logistički centar koji će objediniti sve poljoprivredne proizvođače, pomogati im pri nabavi repromaterijala, ali i – što je najvažnije – pomagati pri plasiranju proizvoda na tržište.

Izvor:
Foto: redpollfarms.com

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati