Povežite se s nama

Život i društvo

Kampirajte, družite se s ekipom iz cijele Hrvatske, slušajte super bendove i ludujte

Objavljeno:

- dana

Idemo otok u Ludbregu

Vrijeme je za još jedan „Idemo otok“ festival. 

Na ludbreškom Otoku mladosti idućeg će se vikenda, 23. i 24. lipnja po 12. put okupiti ljubitelji glazbe, kazališta i umjetnosti.

Ludbreškoj Udrugi Lumen se u organizaciji Festivala prvi put priključila varaždinska Kulturna udruga mladih Centar Scena. A tako ekipirani osmislili su festival o kojem će se opet pričati u superlativima.

Od bendova će nastupiti najpoznatiji hrvatski metal bend Cold snap iz Varaždina,  osječki punk bend Debeli predcjednik , legendarni rock sastav iz Zagorja  Zadruga i čakovečki R.H.C.P. tribute bend One big mob i još puno njih.

Na festivalu će se prvi put odigrati kazališna predstava – hit komedija Kerekesh Teatra Ufuraj se i pukni“ .

Biti će tu i puno popratnih sadržaja: izložba crteža akademske slikarice Maje Mezge ,turnir u beli, POI dance, odbojka na pijesku, potezanje užeta i drugih sportskih aktivnosti na otvorenom. Za najbolje su osigurane i simbolične nagrade.

Uoči Festivala će – od ponedjeljka 19. lipnja do petka – u sklopu programa Street art mladi oslikavati zid kod Otoka mladosti.

Detaljna satnica Festivala: 

19.-23.6. od ponedjeljka do petka

– Street Art: oslikavanje zida kod otoka mladosti 10:00 – 17:00

23.6. PETAK

– izložba crteža akademske slikarice Maje Mezge u prostoru Lumena 15:00 – 16:00

– ulaz publike – 20h

– kuhanje graha – 17:00 – 22:00

– BEDNJA ( black metal demo bend iz Varaždina ) – 21 – 21:30

– MEANT TO BE ( metal core bend iz Umaga ) – 21:45 – 22:15

– DEBELI PRECJEDNIK ( punk bend iz Osijeka ) – 22:30 – 23:45

– COLD SNAP ( groove metal bend iz Varaždina ) – 00:00 – 1:15

– HRMÜLJA ( stoner metal demo bend iz Ludbrega ) – 01:30 – 02:15

– DJ CILE ( punk, rock, metal ) – 02:15 – 04:00

24.6. SUBOTA

– besplatna Mamurna čajanka i kavanka 9:00 – 11:00

– klopica 1

– potezanje užeta i druge zaboravljene sportske aktivnosti – 14:00 – 16:00 – nagrade

– odbojka na pijesku 14:00 – 16:00 – nagrade

– BEER PONG 16:00 – 19:00 – nagrade

– klopica 2

– jamIT ( rock cover bend iz Varaždina ) – 21 – 21:45

– U POL 9 KOD SABE ( indie bend iz Zagreba ) – 22:00 – 22:45

– ONE BIG MOB ( tribute to R.H.C.P. ) – 23:00 – 00:10

– ZADRUGA ( rock sastav iz Zagorja ) – 00:30 – 2:00

– DJ MILE ( punk, rock, metal ) – 2:00 – 4:00

25.6. NEDJELJA

– besplatna Mamurna čajanka i kavanka 9:00 – 11:00

– turnir u Beli za starije i one koji će to postati – 17:00 – 20:00

– dance with PO I- 20:30 – 21:00

– predstava UFURAJ SE I PUKNI – Kerekesh Teatar – 21:00 – 22:30

Ulaznica za jedan dan je 30 kuna, za dva dana 50, za kazališnu predstavu 30 kuna, za djecu 20. Kampiranje i Wi Fi na festivalu su besplatni, organizator je „sredio“ popust u vlakovima za Ludbreg.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Dječaci Dario Njegovec i Dino Vidaček kod Bele spasili sedam štenaca od smrzavanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 24. siječnja, odvijala se akcija spašavanja sedam štenaca koje je neki zlotvor bezdušno ostavio da se smrznu u napuštenom kamenolomu u Beli kod Novog Marofa, javili su iz varaždinske Udruge Spas.

Srećom, štence su pronašli dva dječaka iz okolice, Dario Njegovec i Dino Vidaček.

– Ti stasom mali, a u srcu veliki ljudi, ne samo da su nazvali udrugu “Spas”, nego su i ostali kraj njih, po debelom minusu, gotovo 2 sata, dok udruga nije aktivirala moju kćer, a ona mene. Uglavnom, štence sam odvezao u “Spas”, gdje su ih zbrinuli, a malim herojima kapa do poda, kao i njihovim roditeljima, jer ne vjerujem da su se takvi rodili, nego tu očito ima i puno dobrog odgoja. A zlotvoru mogu jedino poželjeti da i on jednog dana tako završi i ne bi me iznenadilo, jer karma is a beach! – poručuju iz Udruge Spas.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinska županija sa stranim partnerima razvija sustav za rano upozoravanje na katastrofe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

civilna zaštita, koronavirus,ilustracija

Unaprijediti sustave civilne zaštite u Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji na način da se umreže i usklade sustavi za rano upozoravanje, glavna je zadaća projekta „TransCPEarlyWarning“ iz programa Interreg ADRION.

Varaždinska županija je danas, 25. siječnja, kao partner na projektu u kojem sudjeluje sedam država Jadransko-jonskog područja, bila domaćin tehničkog sastanka s parterima iz Splitsko-dalmatinske županije i Hercegovačko-neretvanskog kantona, a kojem su se virtualno priključili i ostali partneri, Talijani, Grci, Slovenci, Crnogorci i Albanci.

– Varaždinska županija jedna je od vodećih županija po uređenosti sustava civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Ulažemo znatna sredstva u sustav civilne zaštite, a posebno sufinanciramo djelovanje Vatrogasne zajednice Varaždinske županije te preko nje i vatrogastva na području županije. Svjesni smo da je utjecaj klimatskih promjena sve više vidljiv i sve više utječe na život i razvoj našeg područja. S obzirom na to da su potencijalne opasnosti na našem području poplave, klizišta, odnosno odroni, požari i potresi, jako je važno razvijati sustave koji nas mogu upozoriti na moguću ugrozu. Zato nam je drago da je i naša županija partner na projektu „TransCPEarlyWarning“, čija je vrijednost gotovo dva milijuna eura, od kojih je za Varaždinsku županiju predviđen iznos od 180 tisuća eura – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Da bi se povećala otpornost i brzina odgovora na prirodne katastrofe i tehničko-tehnološke nesreće, u sklopu projekta razvija se testna platforma za rano upozoravanje.

– Platforma će se testirati u svih sedam zemalja partnera: Italiji, Grčkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Albaniji. Dobivena iskustva koristit će se kao podloga za izradu strateškog i akcijskog plana koji nudi zajedničku viziju i rješenja za objedinjeni sustav za rano upozoravanje na Jadransko-jonskom području – naveo je Tomislav Jarmić, pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo, drugostupanjski upravni postupak i civilnu zaštitu.

Osim što je tema bila status platforme, na sastanku u Županijskoj palači partnerima iz sedam zemalja je prezentirano kako funkcionira hrvatski sustav civilne zaštite na primjerima poplava i šumskih požara.

Dodajmo da projekt TransCPEarlyWarning vodi Regija Molise iz Italije, a ostatak projektnog konzorcija čine: iz Slovenije – Općina Ajdovščina i Institut Josef Stefan, iz Grčke – Institut za industrijske sustave Centra za istraživanje i inovacije ATHENA i Decentralizirana uprava Krete, iz Hrvatske – Varaždinska i Splitsko-dalmatinska županija, iz Albanije – Regionalno vijeće Drača i Šumarski fakultet, iz Bosne i Hercegovine – Uprava civilne zaštite i vatrogastva Hercegovačko-neretvanskog kantona i iz Crne Gore – Stari glavni grad Cetinje.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.993.688,88 eura od čega je za Varaždinsku županiju određen iznos 196.880,69 eura. Europski fond za regionalni razvoj projekt sufinancira u iznosu od 85 %.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje