Povežite se s nama

Crna kronika

Kao u najgorim horor filmovima: Varaždinku Branku štakor na spavanju ugrizao za nos

Objavljeno:

- dana

– U šoku sam, no normabel pomaže. Bila sam na cijepljenju, ali još uvijek se grozim – rekla je gospođa Branka pokazujući svoj nos.

Naime, nju je u stanu u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu u ponedjeljak, 15. listopada, u ranim jutarnjim satima ugrizao štakor.

Sve dogodilo kad je ona spavala i nije ni slutila da beštije mogu otići tako daleko.

– Spavala sam i bila sam zaogrnuta pokrivačem i u jednom trenutku nešto me ugrizlo za nos. Krv je potekla i onda sam vidjela da je to štakor. Scena kao u najgorim horor filmovima – dodala je Branka koja živi u stanu koji je u vlasništvu države sa svoja dva sina.

Zaposlena je u domu za starije i  nemoćne, a najezdom štakora zgrožena je i njezina susjeda Enita Levanić.

– Štakori su tu i to nije problem, no sada nas napadaju i žele pojesti. Ovo je alarmantno, a mi nemamo kamo. Ulaze nam kroz prozore, kroz wc školjku, a sada i napadaju ljude  – rekla je Levanić koja također radi u jednom varaždinskom domu za starije i nemoćne.

Nakon ugriza štakora, na teren je izašla služba za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i postavili su mamce.

– Je li to bilo dovoljno vidjet ćemo. Rekli su nam ako se što dogodi neka samo zovemo, a što da nas opet ugrizu? Nama je potrebno rješenje jer ovdje više ne možemo živjeti. Bila sam u Gradu oni se vade da je to državno vlasništvo i samo svi prebacuju lopticu– zaključila je Levanić.

Crna kronika

U prometnoj nesreći u Varaždinu ozlijeđeno dvoje djece

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U petak, 21. lipnja oko 12.40 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

Muškarac starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom u smjeru Hrašćice. U jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i gustoći prometa, prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio osobnog vozila zaustavljenog u koloni vozila, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 26-godišnjakinja. Njezino je vozilo odbačeno naprijed te je prednjim dijelom udarilo u stražnji dio osobnog vozila također zaustavljenog u koloni, kojim je upravljao 21-godišnjak.

U prometnoj je nesreći ozlijeđeno dvoje djece starosti 7 i 9 godina iz vozila 29-godišnjaka, koja prilikom vožnje nisu bila smještena u sigurnosnoj sjedalici niti pravilno vezana sigurnosnim pojasom. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozlijede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Maloljetnici sudjelovali u nesreći, jedan teško ozlijeđen! Policija ima važan apel za roditelje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 23. lipnja oko 17 sati na nerazvrstanoj cesti između naselja Šandorovec i Kuršanec koja se proteže uz jezero hidroelektrane, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen maloljetni vozač motocikla.

– Nesreća se dogodila u trenutku kada je mlađi maloljetnik, bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim i neosiguranim motociklom nerazvrstanom cestom te tom prilikom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam, šljunak), gustoći prometa (vozilo ispred) te vidljivosti (oblak prašine). Uslijed opisane situacije na ravnom dijelu ceste, prilikom dostizanja neregistriranog lakog četverocikla kojim je ispred u istom smjeru upravljalo dijete, izgubio je nadzor nad upravljanjem motociklom, nakon čega je došlo do prevrtanja motocikla i pada vozača na tlo – javljaju u PU međimurskoj.

-U trenutku nesreće na četverociklu se u svojstvu putnika prevozio stariji maloljetnik, dok je dijete upravljalo četverociklom bez položenog vozačkog ispita (nije navršilo najnižu potrebu dob za upravljanja tim vozilom). Maloljetni vozač motocikla za vrijeme vožnje na glavi je nosio uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu koja nije homologirana, dok dijete koje je upravljalo četverociklom nije nosilo zaštitnu kacigu. Maloljetni putnik na četverociklu nosio je uredno pričvršćenu i homologiranu zaštitnu kacigu – kažu u policiji.

Ozlijeđeni maloljetni vozač motocikla vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

 O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo te nadležni zavod za socijalni rad.

– Skrećemo pažnju roditeljima kako motocikli, četverocikli i dr. slična vozila nisu igračke. Roditelji, poštujete odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama kojima je propisana dobna kategorija za upravljanje određenom kategorijom vozila jer time doprinosite sigurnosti cestovnog prometa, a ponajviše sigurnosti vaše djece – apeliraju u policiji.  

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje