Povežite se s nama

Međimurje

Karlovčani “tvrdi orah” za Centrometal

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA OKM

U 12 kolu odbojkaške Superlige OKM Centrometal odigrao je u Karlovcu kod istoimene istoimenu ekipe 0:3 (26:28,23:25,21:25).

Međimurci su pobijedili u utakmici u kojoj su već unaprijed upisali bodove jer Karlovčani ove sezone na svom kontu imaju samo poraze. No, sama pobjeda izborena je vrlo teško, bez obzira na naaizgled uvjerljivih 3:0.

Dobro je počeo je Centrometal i poveo 6:2. Međutim, domaći ih sustižu na 8:8, te u drugoj polovici seta imaju prednost od 18:15. Zadnju prednost Karlovac ima kod 20:19, tada Centrometal okreće i dolazi do 28:26 za Međimurce. U tom prvom setu čak osam promašenih servisa Centrometala, no dobar prijem i igra u napadu, te blokovi na kraju su izvukli set.

Prvu polovicu drugog seta Centrometal je bolji i na tehnički odmor odlazi sa 12:8. Kasnije je ta prednost porasla na 17:10 i činilo se da je set rješen. Međurim, malo pomalo Karlovac se približava i na kraju poravnava na 23:23. Tada prolazi Bogdanović u napadu, Gotal lovi kuhanu loptu i Vincek prolazi u napadu za 25:23 i 2:0 u setovima. U tom drugom setu samo tri promašena servisa črečanske ekipe, ali i četiri izgubljena poena na prijemu. Opet je izvukla igra u napadu i pet blok poena. Treći set opet bolje otvara Centrometal i vodi 14:8, značajnu prednost zadržava do 19:13. Ali Karlovčani se ne predaju i ponovno dobrom igrom u obrani dolaze samo na poen zaostatka kod 21:20. Prolazi Bogdanović za goste, pa dva puta Centrometalovci zaustavljaju Jakšića u napadu i na semaforu je 24:20. Završava prolaskom Bogdanovića za 25:21. Kod Centrometala najviše poena osvojio je Bogdanović 17, Vincek je skupio 16, Posavec 10, Palinkaš 8, te Gotal i Kopačević 3. Dobru utakmicu na mjestu libera odigrao je Vedran David.

Ovom pobjedom Centrometal se probio na peto mjesto prvenstvene ljestvice ali i dalje ostaje u Ligi za ostanak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U školama održane pokazne vježbe evakuacije i spašavanja u slučaju potresa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja, u većini je školskih ustanova prvog dana drugog polugodišta održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja u slučaju potresa.

Jedna od ustanova u kojima su naučili kako postupiti u slučaju zemljotresa je Osnovna škola Tomaša Goričanca Mala Subotica, u kojoj je vježba održana radi sigurnosti učenika i zaposlenika škole.

– Učitelji su na prvom satu upoznali učenike s postupcima ponašanja tijekom i nakon potresa, a na pokaznoj vježbi učenici i učitelji vježbali su izlazak iz zgrade škole prema planu evakuacije – navela je Sanja Posavec iz osnovne škole u Maloj Subotici.

Vježbi su prionuli i u Murskom Središću. U tamošnjoj osnovnoj školi u 10:15 zazvonilo je školsko zvono koje je označilo imaginarni potres, tijekom kojeg je također provedena vježba evakuacije i spašavanja.

– Učenici su se sklonili ispod školskih klupa, a nakon „potresa“ su svi zajedno sa svojim učiteljicama i svim zaposlenicima škole krenuli prema školskom dvorištu, na mjesto koje je sigurno od dodatnih mogućih urušavanja – ističu iz OŠ Mursko Središće.

Voditelj evakuacije bio je Vladimir Huzjan, a svi učenici ponijeli su se veoma zrelo i pribrano te je vježba uspješno provedena.

Nastavite čitati

Međimurje

U Međimurju ove nedjelje 16 novooboljelih, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba, od čega je evidentirano 16 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavile su se 23 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 302.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 36 841 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec, hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19, od toga je njih 4 hospitalizirano unutar 24 sata, dok je otpušteno 6 pacijenata.

Na invazivnoj respiraciji se nalazi 1 COVID pozitivan pacijent. U protekla 24 sata preminula je jedna ženska osoba stara 95 godina s pridruženim bolestima.

U nedjelju, 24. siječnja, sedmodnevna incidencija u Međimurskoj županiji i dalje je u trendu pada te iznosi 132 pozitivnih na 100.000 stanovnika (u odnosu na 205 prošle nedjelje), odnosno 154 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 255 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 957 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 15,1 %, što je manje nego tjedan ranije kada je iznosio 18,5%.

U funkciji je pozivni centar Doma zdravlja za prijavu zainteresiranih za cijepljenje protiv COVID 19 na broju 040/372-350, na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije i predbilježiti na listu za cijepljenje.

Najava testiranja može se izvršiti na broju 040/386-841 ili na e-mail adresi  [email protected] Pozivni centar Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije vezan uz virus COVID-19 je na broju 040/386-835. Pozivni centar primarne zdravstvene zaštite je na broju 040/372-372.

Nastavite čitati