Povežite se s nama

Međimurje

Karlovčani “tvrdi orah” za Centrometal

Objavljeno:

- dana

ODBOJKA OKM

U 12 kolu odbojkaške Superlige OKM Centrometal odigrao je u Karlovcu kod istoimene istoimenu ekipe 0:3 (26:28,23:25,21:25).

Međimurci su pobijedili u utakmici u kojoj su već unaprijed upisali bodove jer Karlovčani ove sezone na svom kontu imaju samo poraze. No, sama pobjeda izborena je vrlo teško, bez obzira na naaizgled uvjerljivih 3:0.

Dobro je počeo je Centrometal i poveo 6:2. Međutim, domaći ih sustižu na 8:8, te u drugoj polovici seta imaju prednost od 18:15. Zadnju prednost Karlovac ima kod 20:19, tada Centrometal okreće i dolazi do 28:26 za Međimurce. U tom prvom setu čak osam promašenih servisa Centrometala, no dobar prijem i igra u napadu, te blokovi na kraju su izvukli set.

Prvu polovicu drugog seta Centrometal je bolji i na tehnički odmor odlazi sa 12:8. Kasnije je ta prednost porasla na 17:10 i činilo se da je set rješen. Međurim, malo pomalo Karlovac se približava i na kraju poravnava na 23:23. Tada prolazi Bogdanović u napadu, Gotal lovi kuhanu loptu i Vincek prolazi u napadu za 25:23 i 2:0 u setovima. U tom drugom setu samo tri promašena servisa črečanske ekipe, ali i četiri izgubljena poena na prijemu. Opet je izvukla igra u napadu i pet blok poena. Treći set opet bolje otvara Centrometal i vodi 14:8, značajnu prednost zadržava do 19:13. Ali Karlovčani se ne predaju i ponovno dobrom igrom u obrani dolaze samo na poen zaostatka kod 21:20. Prolazi Bogdanović za goste, pa dva puta Centrometalovci zaustavljaju Jakšića u napadu i na semaforu je 24:20. Završava prolaskom Bogdanovića za 25:21. Kod Centrometala najviše poena osvojio je Bogdanović 17, Vincek je skupio 16, Posavec 10, Palinkaš 8, te Gotal i Kopačević 3. Dobru utakmicu na mjestu libera odigrao je Vedran David.

Ovom pobjedom Centrometal se probio na peto mjesto prvenstvene ljestvice ali i dalje ostaje u Ligi za ostanak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Objavljen poziv projekta „Zaželi-pomoć je tu“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na temelju Odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda plus, Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027., Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“, Grad Mursko Središće u sklopu projekta „Zaželi-pomoć je tu“ objavilo je trajni javni poziv.

Poziv se odnosi za iskaz interesa za korištenje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Zaželi – pomoć je tu“.

Cilj projekta

Projekt će doprinijeti prevenciji institucionalizacije i povećanju socijalne uključenosti ranjivih skupina na području Grada Murskog Središća, Općine Selnica i Općine Mala Subotica pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom.

Ostale informacije nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Međimurje

Zimska škola informatike u Čakovcu okupila najbolje mlade informatičare iz cijele države

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Čakovcu se treću godinu zaredom održava Zimska škola informatike, u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara uz suradnju s Mladim informatičkim stručnjacima (MIS) i Međimurskim informatičkim klubom (MIK).

Međimurje je već treći puta domaćin ovog edukativnog programa koji okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele zemlje, zahvaljujući ulaganjima Međimurske županije u obrazovanje te podršci udrugama koje promiču informatiku kao iznimno važno područje te educiraju mlade.

Na otvorenju u Graditeljskoj školi Čakovec je istaknuto da je 29. Zimska škole informatike u Čakovcu okupila stotinjak mladih informatičara i IT stručnjaka te da je riječ o organizaciji od velikog značaja za Međimursku županiju kao regiju koja prednjači i po inicijativama za razvoj informatičkog obrazovanja mladih u našoj zemlji.

Na svečanosti otvorenja u Graditeljskoj školi, župan Matija Posavec je naglasio da su sadržaji, poput ovog edukativnog programa, od iznimne važnosti u svjetlu razvojnog zamaha u području suvremenih, digitalnih tehnologija, kojem svjedočimo: „Drago mi je da vam ponovo mogu poželjeti dobrodošlicu u Međimurje i uspješno provođenje ovog edukativnog programa u području obrazovanja koje postaje najvažnijim. Živimo u vremenu u kojem je od presudne važnosti biti informatički pismen. Zato mi je iznimno drago što Međimurje prednjači po snazi naših udruga i centara izvrsnosti i u tom području.“

U radu Zimske škole informatike, do 24. veljače, sudjelovat će 30-ak stručnjaka iz cijele Hrvatske kojima su se pridružili članovi Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije. Voditelji Zimske škole su Alenka Dogan Capan, iz Hrvatskog saveza informatičara, i Dejan Drabić, potpredsjednik Hrvatskog saveza informatičara, te predsjednik udruge Mladi informatički stručnjaci i voditelj Centra izvrsnosti informatike Međimurske županije.

Ova edukativna manifestacija okuplja najbolje mlade informatičare iz cijele države, uključujući osnovnoškolce i srednjoškolce, stvarajući platformu na kojoj talentirana mladež razmjenjuje znanje, stvara mreže i nadograđuje informatičke vještine. Sudionici će imati priliku prisustvovati kvalitetnim radionicama koje će ih pripremiti za izazove na najzahtjevnijim informatičkim natjecanjima, posebice iz područja računalnih algoritama. Fokus će biti na raznim područjima informatike, posebice na programiranju te će sudionici imati priliku sudjelovati u raznovrsnim radionicama, uključujući računalne Algoritme, Logo napredni, Python, C/C++/STL, 3D modeliranje i ispis, Lego robotika, Scratch Lego, te mnoge druge. Također, organizirat će se posebna radionica namijenjena nastavnicima informatike, kako bi im se dala prilika za unaprjeđenje znanja i vještina.

Otvorenju su prisustvovali i Ljerka Cividini, gradonačelnica grada Čakovca, odakle je Zimskoj školi također pružena podrška, zatim državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić, Krešimir Malnar, tajnik Hrvatskog saveza informatičara, Marina Klačmer Čalopa, dekanica Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, te brojni drugi uzvanici kojima je dobrodošlicu poželio i ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec.

Svečanost otvorenja glazbenim nastupom su uljepšali učenici III. osnovne škole Čakovec Laura, Noa i Luka.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje