Povežite se s nama

Sport

Kastel prije Slaven Belupa: Gledamo samo sebe i nadamo se pozitivnom rezultatu

Objavljeno:

- dana

Nogometaši Varaždina nakon pobjede protiv Rijeke od 2:1 u petak, 29. siječnja, od 18 sati igraju lokalni derbi u Koprivnici.

Protivnik momčadi Zorana Kastela u 18. kolu je Slaven Belupo koji ima samo dva boda više od osmoplasiranih Varaždinaca.

– Sigurno jedna iskusna ekipa, koja zna igrati na rezultat i zna umrtviti igru, koja kad povede teško je okrenuti rezultat jer su kompaktni. Igraju u zadnjem redu s tri igrača, a sigurno da nas čeka jedna jako teška i složena utakmica. Nadam se da će dečki nakon pobjede nad Rijekom dobro reagirati, da su puni samopouzdanja te da su se digli. Kroz ovaj tjedan smo ih maksimalno spremili taktički, a nadam se da će biti spremni i odmorni za utakmicu. Ovisimo samo o sebi, gledamo samo sebe, nadamo se pozitivnom rezultatu i idemo odigrati pravu mušku utakmicu – rekao je Zoran Kastel, trener Varaždina koja za utakmicu protiv Farmaceuta neće moći računati na ozlijeđene Pecu i Kolarića.

– Rekao sam i igračima daa ne smijemo gledati druge već samo sebe jer sami ovisimo o sebi. Ovo je posljednja utakmica drugog kruga. Još ima 18 utakmica poslije ove, još je puno bodova i utakmica u igri. Moramo ići iz utakmice u utakmicu, pokušati svaku utakmicu napraviti najviše što se može i jedino tako možemo izaći kao pobjednici iz svega ovoga – zaključio je Kastel.

Sport

Koka i većina klubova traži da se prvenstvo nastavi 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatski rukometni savez odgodio je natjecanje u svim ligama hrvatskog ženskog i muškog rukometa na više od mjesec dana.

No, ženski klubovi su ogorčeni zbog toga na Savez. Većina ženskih klubova potpisala je inicijativu i traže da se prvenstvo nastavi 24. travnja.

– Valja voditi računa da su tijekom lipnja srednjoškolke opterećene državnom maturom, a studentice ispitnim rokovima, tako da im je rukomet u tom vremenskom periodu van prioriteta što je apsolutno opravdano. Ispada da prema Odluci odigravanjem utakmica u lipnju UO HRS uopće ne vodi računa o školovanju igračica – ističu klubovi potpisnici inicijative da se prvenstvo nastavi.

Varaždinska Koka također je potpisnica inicijative, ali i jedna od inicijatora.

– Ovakvom Odlukom UO HRS-a nameću se klubovima dodatni neplanirani troškovi za mjesec lipanj za koji klubovi nemaju osigurana financijska sredstva. Hoće li te neplanirane troškove, u ovim itekako teškim vremenima, klubovima podmiriti HRS? Klubovi smatraju da se odluka ne može opravdati ni epidemiološkim razlozima budući da nije donesena na temelju odluke Stožera civilne zaštite RH o zabrani natjecanja, nema ubrzanog i nekontroliranog širenja zaraze koje onemogućava ili u znatnoj mjeri otežava odigravanje većeg broja utakmica (što argumentiraju i visokim postotkom odigranih utakmica), a upozoravaju da niti jedan drugi sportski savez u Hrvatskoj nije prekinuo natjecanja – ističu i odgovor HRS-a očekuju do ponedjeljka, 19. travnja.

Nastavite čitati

Sport

Kastel prije Šibenika: Idemo se nadigravati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u petak, 16. travnja, u 16 sati igraju utakmicu 29. kola 1. HNL protiv Šibenika.

Riječ je o susretu sedmoplasirane i predzadnje ekipe lige.

– Očekujemo tvrdi, organizirani Šibenik, no idemo se nadigravati. Imamo sitnih problema oko sastava, ali vjerujem ćemo biti kompletni i spremni – ističe Zoran Kastel, trener Varaždina.

Zadnji susret istih momčadi u Šibeniku završio je 0:0.

– Sigurno je to sada nešto drugačiji Šibenik. Vrlo su opasni prema naprijed, no tu je mladi Bulat koji je stvarno izrastao u vrhunskog veznjaka – dodao je Kastel koji protiv Šibenčana neće moći računati na ozlijeđene Grgeca i Uratu.

Nastavite čitati