Povežite se s nama

Crna kronika

Kćeri tjerala na seks i muškarcima naplaćivala 700 kuna

Objavljeno:

- dana

ŠOKANTNO

Protiv 50-godišnjakinje iz Svibovca Podravskog i desetorice muškaraca Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je prošli tjedan podiglo optužnicu zbog počinjenja teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta te kaznenih djela prostitucije, spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina te spolnog odnošaja bez pristanka.

Djela za koja se terete su šokantna. Prvookrivljenu majku terete da je punih devet godina, od 2000. do 2009. godine, pronalazila muške osobe kojima će njezine dvije maloljetne kćeri pružati seksualne usluge. 

Djevojčice su bile prisiljene višekratno spolno zadovoljavati osmoricu okrivljenika. Majka je za pružanje seksualnih usluga naplaćivala iznose do 700 kuna, a tražila je i kupnju kućanskih potrepština. Jedna od kćeri je 2009. godine postala punoljetna, no majka ju je i dalje iskorištavala za zaradu. 

Optužnica i protiv desetorice muškaraca koji su znali da su kćeri maloljetne

– Pedesetogodišnjakinja ju je od 2009. do siječnja 2015. godine prisilila na spolne odnose s četvoricom okrivljenika, koristeći teške obiteljske prilike i uz prijetnje da će joj nadležni centar za socijalnu skrb oduzeti djecu – navedeno je u optužnici.

Desetoricu okrivljenika se pak tereti da su u većem broju slučajeva obavljali spolne odnose s kćerima prvookrivljenice iako su znali da su mlađe od 15 godina, odnosno da ih majka zbog teškog materijalnog stanja prisiljava na spolne odnose radi zarade.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Nakit vrijedan desetak tisuća kuna ukraden ženi u V. Toplicama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dogodile su se i dvije krađe nakita.

Jučer, 21. listopada, u prijepodnevnim satima u Varaždinskoj ulici u Varaždinskim Toplicama nepoznati je počinitelj provalio u kuću vlasništvo 42-godišnja žena iz koje je otuđio nakit. Materijalna se šteta procjenjuje na desetak tisuća kuna.

Istog dana u Breznici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću vlasništvo 63-godišnjaka iz koje je otuđio nakit i novac. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Sin (24) porazbijao prozore na kući pa oca (53) ubo u trbuh

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Ilustracija

U Hemuševcu – naselju u sastavu Preloga, u četvrtak, 21. listopada, oko 13:30 došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 53-godišnjeg oca i 24-godišnjeg sina, kojom prilikom je sin porazbijao prozore na kući, javlja PU međimurska.

U tome ga je otac pokušao spriječiti, ali je sin u jednom trenutku uzeo oštar predmet i nanio ocu ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Otac je vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozljede okvalificirati naknado.

Uz uporabu sredstva prisile sin je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje