Povežite se s nama

Život i društvo

Keleminke štrikale, heklale i vezle preko zime i sad izložile svoje uskrsne radove

Objavljeno:

- dana

Kreativne žene

Kreativne žene Kelemena izložile su svoje rukotvorine na Uskrsnoj izložbi u prostorijama Općinskog doma.

Osim razgledavanja, posjetitelji su mogli po simboličnim cijenama i kupiti neke od 200 umjetničkih radova.

Udruga se bavi umjetničkim štrikanjem, necanjem, heklanjem i vezenjem.

Kroz ove zimske mjesece marljive su članice zajedno sa predsjednicom Udruge, Marinom Hulama,  izrađivale svoje ručne radove  kako bi oni uoči Uskrsnih blagdana mogli biti izloženi na Uskrsnoj izložbi.

Odaziv posjetitelja bio je velik i to najvećim dijelom članice ostalih Udruga s kojima Udruga žena Kelemen aktivno surađuje.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Filmska večer u Osnovnoj školi u Sv. Iliji koja je završila plesom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Piše: Suzana Lelkić

„Korak, pokret, okret!“ projekt je koji se, na poticaj školske plesne skupine „Suvremeni ples“, provodi u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Sv. Iliji.

Cilj je učenicima, roditeljima i djelatnicima škole približiti raznovrsnost plesnih formi te plesove iz različitih povijesnih razdoblja. Ostvarivanje projekta započelo je Filmskom večeri održanoj 1. prosinca.

U Filmskoj večeri, koju su pripremile učiteljice Jelena Keretić, Maja Priher, Dijana Piskač, Petra Bošnjak i Sunčana Lelkić, voditeljice projektnih aktivnosti, sudjelovalo je tridesetak učenika predmetne nastave. Učenicima su tijekom prošloga tjedna podijeljene ulaznice koje su najavile Filmsku večer, no nisu otkrivale naslov filma. U petak su se, u popodnevnim satima, okupili ispred učionice koja je samo za njih pretvorena u pravu kino dvoranu. Ispred učionice poništene su im ulaznice te su dobili kokice i sok, kako bi se doista osjećali kao da su u pravome kinu. Potom su ušli u učionicu koja je bila obasjana sjajem svijeća, lampiona i božićnih žaruljica, a s ekrana je treperio naslov filma – „Into the beat: Zapleši srcem“.

Nakon gledanja učenici su s učiteljicama analizirali film, a potom im je učiteljica Jelena Keretić prikazala kratki video koji je pripremila. Video je sastavljen od deset plesnih scena iz kultnih filmova kao što su „Prljavi ples“, „Jeste li za ples?“, „Briljantin“, „Footloose“, „Roberta“ i dr. Učenici su potom dobili glasačke listiće na kojima su trebali glasati za dvije plesne scene koje su ih se najviše dojmile. Pobjedu je uvjerljivo odnijela plesna scena Channinga Tatuma i Jenne Dewan iz filma „Step up“. A kako je riječ o plesnome projektu, za kraj večeri su zaplesali uz hitove prikazanih plesnih scena.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ivica Kostelić u četvrtak stiže u varaždinsko Kino Gaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 7. prosinca, u 20 sati u varaždinskom Kinu Gaj prikazat će se film Ivice Kostelića ‘Transat’. Na projekciju dolazi i slavni skijaš koji će nakon filma odgovarati na pitanja gledatelja. Ulaz na film je slobodan.

O filmu:

Transat Jacques Vabre najveća je transatlantska regata za dvojce. Održava se svake dvije godine i rezervirana je za elitne jedriličare i vrhunske amatere u četiri klase oceanskog jedrenja: jednotrupci Imoca i Klasa 40 te višetrupci Ocean 50 i Ultim.

Legenda skijaškog sporta Ivica Kostelić, nakon povlačenja iz profesionalnog skijanja 2017. godine posvetio se oceanskom jedrenju na jedrilici u ‘Klasi 40’. Film ‘Transat’ prati njegove avanture kroz ultradugu regatu koju je odjedrio zajedno sa svojim suskiperom, Francuzom Callisteom Antoineom, u studenom 2021. Film je ujedno Ivičin autorski rad. Jedinstven uvid u život na natjecateljskoj jedrilici na jednoj od najzahtjevnijih regata na svijetu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje