Povežite se s nama

Međimurje

KK Međimurje poraženo u derbiju

Objavljeno:

- dana

A2 liga

U A2 košarkaškoj ligi derbi je pripao košarkašima iz Virja, KK Podravac – KK Međimurje 81:66 (19:14; 23:19; 19:18; 20:15; -:-)
U sportskoj dvorani ŠSD u Virju pred oko 250 gledatelja bolji su bili domaći košarkaši.
KK Podravac: Ferenčević M. 3 (1×3), Zadravec S. 31 (2×3), Zadravec J. 9, Šiprak I. (cap) 13 (1×3), Hrženjak M. 4, Balatinec M. 2, Kenđelić A. 10 (1×3), Šestak N. 6, Križić B. -, Baruškin M. 3 (1×3), Cestar A. -, Lukčin M. -, trener Mirko Hrženjak.
KK Međimurje: Ostoja D. 12, Novak Mar. (cap) 21, Kranjčec M. 0, Horvat S. 2, Maronić A. I. -, Juras S. -, Drk I. 5 (1×3), Kuzmić D. 0, Biševac V. 13 (1×3), Kranjčec S. 5 (1×3), Novak Mat. 8 (2×3), trener Stjepan Novak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje