Povežite se s nama

Crna kronika

Koban bio nož u srce

Objavljeno:

- dana

NASTAVAK SUĐENJA UBOJSTVA NA MARTINJE U RIJEKI VOĆANJSKOJ

Više od 9 mjeseci prošlo je od ubojstva u Rijeci Voćanskoj. Tada, na Martinje, u ovom udaljenom selu razbačenom “po bregima” Stjepan Šarko ubio je svog brata Josipa. Suđenje još nije gotovo, Stjepan čeka presudu, a ove srijede na jednom u nizu ročišta detalje zločina iznijela je  i sudska vještakinja dr. Andrina Kopjar.

– Obdukcija je pokazala da je oštećeni imao tri ubodne rane od kojih je ubodna rana prsnog koša bila po život ozbiljna i dovela do smrti dok ostale dvije nisu – rekla je dr. Kopjar. Upravo ta, najozbiljnija rana, ozlijedila je srce preminulog Josipa i on je, kako smo čuli na suđenju, nakon uboda vrlo brzo umro. Ostale dvije rane nanesene su mu u vrat te u leđa.

Pokazan je i nož kojim je ubijen Josip Šarko. Tek običan kuhinjski, zakrivljen nož za koji na prvi pogled nikad ne bi rekli da bi mogao biti koban.

Je li bilo batine?

Na prošlim ročištima svjedoci, susjedi Stjepan Evačić te Josip Hum svjedočili su kako je okršaju nožem između dva brata prethodilo i batinjanje. – Udarali su jedan drugoga, a Josip se srušio na pod  – izjavio je Hum. – Udarali su kolcima gdje je koji stigao – svjedočio je Evačić koji je u sukobu “zaradio” ubodnu ranu.
No, optuženi Stjepan Šarko nije se mogao suspregnuti na ročištu te smo od njega čuli da nikakve batine nije bilo.

Rekonstrukcija

U rujnu će se izvesti i rekonstrukcija događaja. – Doista me zanima odakle su svjedoci vidjeli događaj. To se ne vidi iz fotodokumentacije. Neka svjedoci pokažu gdje se to dogodilo i gdje su bili. Da li su vidjeli ili su nagađali što se dogodilo – objasnila je sutkinja Božica Mišak.

Sakupljač prijava
Sud je od Policijske postaje Ivanec primio “povijest” ponašanja ubijenog Josipa Šarka. U razdoblju od 2000. do 2011. Josip Šarko bar 10 puta je kršio javni red i mir, “sakupio” nekoliko prijava zbog prijetnji drugima u kojima je uvijek koristio noževe i sjekire. Prije pet godina, 2008., napao je svoju braću – Stjepana i Vlatka. Sada optuženog Stjepana lupio je tupim dijelom sjekire u vrat i tada je okrivljen prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.
 

Izvor:
Foto: Arhiva RT/ilustracija

Crna kronika

Netko je 62-godišnjaku iz šume u Paki ukrao drva vrijedna 10.000 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na šumskom predjelu zvanom Jerdelska u Paki u pet mjeseci nepoznati je počinitelj u šumi u vlasništvu 62-godišnjaka, posjekao i odvezao 30-ak stabala bukve i hrasta.

Prema procjeni oštećenog materijalna šteta iznosi oko 10.000 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

U vremenu od 22. do 23. svibnja u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u kombi vozilo u vlasništvu 58-godišnjaka te otuđio udarne bušilice, električni čekić, kutnu brusilicu i drugi alat. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 8000 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

         

Nastavite čitati

Crna kronika

Denisu K. (38) koji je nožem u Donjem Knegincu ubio oca određen istražni zatvor

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog 38-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela teškog ubojstva i tjelesne ozljede.

>>FOTO Krvavi sukob u Knegincu: Zgodan, miran dečko i nitko ne bi pomislio da će se tako nešto desiti

Riječ je o Denisu K. koji je u obiteljskoj kući u mjestu Donji Kneginec, zadao nožem ocu (64) više ubodnih i reznih rana uslijed kojih je on preminuo. Također, nožem je nanio tjelesne ozljede svojoj majci (61) u vidu više reznih rana po ruci.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila mu istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje