Povežite se s nama

Crna kronika

Kod dvojca u Međimurju pronađeno više od 90 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 40-godišnjakinja i 25-godišnjakinja, počinile prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu u utorak, 18. srpnja ove godine pretražene su prostorije obiteljskih kuća Ivanovcu i Pribislavcu. Tijekom pretrage kuće u Ivanovcu kojom se koristi 40-godišnjakinja, pronađen je PVC smotuljak ispunjen zelenom biljnom materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 87,2 grama. Ujedno, pretragom kuće u Pribislavcu kojom se koristi 25-godišnjakinja, pronađeno je šest PVC smotuljaka ispunjenih zelenom biljnom materijom nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 7,08 grama.

Toksikološkim vještačenjem oduzete materije u Centru za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu, utvrđeno je da se radi o drogi sintetskom kanabinoidu (ADB BUTINACA).

Protiv 40-godišnjakinje i 25-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Crna kronika

Državna odvjetnica naložila sudsku obdukciju vozača sinoć stradalog u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kako smo izvjestili, u subotu, 23. rujna oko 23 sata u Čakovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji vozač.            

Osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, 55-godišnji vozač kretao se Sajmišnom ulicom iz smjera Pribislavca u smjeru Čakovca. Pritom brzinu nije prilagodio stanju ceste (kolnik mokar), vidljivosti (noć) i atmosferskim prilikama (kiša).

Uslijed opisane situacije izgubio je nadzor nad upravljanjem te izletio automobilom izvan kolnika, gdje je prednjim podvozjem udario u rubni kamen biciklističko-pješačke staze, a u nastavku kretanja i u metalnu zaštitnu ogradu podvožnjaka. Nažalost, vozač je preminuo na mjestu događaja.          

U izvlačenje preminulog vozača iz automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec. Ujedno, tijekom očevida utvrđeno je kako vozač tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas.          

Od 23:16 do 1:43 sati zbog obavljanja očevida dio Sajmišne ulice bio je zatvoren za sav promet te se odvijao okolnim ulicama.          

O događaju je izviještena zamjenica općinske državne odvjetnice koja je naložila obavljanje sudske obdukcije te je tijelo premilog prevezeno na Odjel patologije čakovečke bolnice.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač poginuo u prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sa subote na nedjelju u Čakovcu je došlo do prometne nesreće u kojoj je poginula muška osoba, javila je policija.

– Dana 23. rujna oko 23 sati u Čakovcu, u Sajmišnoj ulici (kod podvožnjaka) došlo je do slijetanja osobnog vozila van kolnika i udara u metalno zaštitnu ogradu. Tom prilikom je za sada nepoznata muška osoba, vozač, preminuo na mjestu nesreće – javila je policija.

Dio Sajmišne ulice, od BAT-a do Stop Shopa bio je zatvoren zbog očevida. Promet se odvijao obilazno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje