Piše: Silvija Kolar-Fodor

Udruga Biovrt nastavlja educirati i inspirirati o životu u skladu s prirodom.

Nakon Škole vrtlarenja, predavanja diljem Hrvatske, uspostave banke sjemenja i programa Čuvara sjemenja, putem raznih projekata nastavljamo educirati velike i male.

Zaboravljeni svijet

S osnovnim školama već niz godina provodimo program školskih vrtova, a upravo je društvena igra “Mali čuvari prirode” novi edukacijski alat Udruge Biovrt, nastao u sklopu projekta “Mali čuvari prirode za velike promjene” koji provodimo s partnerima, PŠ Novo Selo Rok i OŠ Gornji Mihaljevec.

Putem edukacijskoga programa u dvije škole educirali smo male čuvare prirode i ekološko-vrtlarsku grupu, uveli učenike u zaboravljeni svijet baštine lokalne zajednice, povezujući djecu, učitelje, roditelje, volontere i mještane u zajednicu koja zajedno uči i unapređuje kvalitetu svog života. Kao edukativni alat koji će trajati generacijama, kreirana je i zanimljiva edukativna društvena igra.

“Mali čuvari prirode” je edukativna igra za velike i male uz koju će učenici najbrže naučiti važne činjenice o čuvanju prirode i bioraznolikosti. Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. Kao trajni edukacijski alat koristit će je škole i knjižnice diljem Hrvatske, a mali igrači dobiti će priliku da kvalitetno provode svoje vrijeme “offline”.

Igra potiče interes o ovim temama, a istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučeno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.
Igru je za Biovrt osmislio obrt Konekta, a Udruga je u sklopu projekta “Mali čuvari prirode za velike promjene” izradila 100 primjeraka te će ih pokloniti školama kao trajni edukativni alat u kojem će uživati mnoge generacije.

Završna konferencija projekta bit će održana 27. kolovoza u PŠ Novo Selo Rok i 28. kolovoza u OŠ Gornji Mihaljevec.

www.biovrt.com

Komentari

Komentara