Povežite se s nama

Kultura

Kraljevina Belgija će biti zemlja partner 48. Varaždinskih baroknih večeri 2018. godine

Objavljeno:

- dana

EKSKLUZIVNO

Belgija će najvjerojatnije biti partner Varaždinskih baroknih večeri 2018. godine. Iako do Festivala ima još osam mjeseci iz Koncertnog ureda već pregovaraju o partnerstvu VBV-a za slijedeću godinu.

Varaždinski festival ne treba tražiti zemlju partnera, strani diplomati u Hrvatskoj se sami javljaju sa željom da to bude njihova zemlja.

Partnerstvo na VBV-u nije samo formalno. Štoviše, zemlja partner i njezina tradicija su okosnica programa. Također, ministarstva kulture zemalja partnera obilno finaciraju nastupe glazbenika iz svojih zemalja i popratne programe vezane uz njihovu kulturu.

Tako je lani tema Festivala bio španjolski barok dok će ove godine u Varaždinu nastupati najbolji mađarski glazbenici s baroknim repertoarom. 

Slijedeće godine bi se, rekao nam je Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda, organizatora Festivala, gosti trebali upoznati sa belgijskom baroknom kulturom.

Izvor:
Foto:

Kultura

U subotu obljetnički koncert varaždinskog zbora “Chorus angelicus”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u subotu, 24. veljače, u 19 sati održat će se koncert u 25. obljetničkoj sezoni zbora “Chorus angelicus” iz Varaždina.

Na programu je praizvedba djela varaždinskog skladatelja i zborovođe Anđelka Igreca: Quam dilecta te Requiem Johna Ruttera.

Uz Mješoviti pjevački zbor “Chorus angelicus” nastupit će i sopranistica Tia Pikija, te instrumentalni sastav: Melanija Gradečak, flauta Petra Labazan, oboa Ivan Urli, udaraljke Vedran Vujec, udaraljke Diana Grubišić-Ćiković, harfa Filip Igrec, violončelo i Bertalan Ablonczy, orgulje

Izvedbom će ravnati mo. Anđelko Igrec.

Ulaz na koncert je slobodan.

Nastavite čitati

Kultura

Teatar Gavran sutra u Ludbregu izvodi svjetsku hit-komediju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Centru za kulturu i informiranje u Ludbregu je 23. veljače na programu predstava Teatra Gavran pod nazivom “Sve o muškarcima”.

Muški svijet u ovoj se priči razotkriva s puno humora i neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga.

Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred publikom prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi s kojima se svaki gledatelj može lako poistovjetiti. U ovoj dinamičnoj predstavi, glumci su odlučili pružiti istinsko teatarsko zadovoljstvo propitujući krajnje granice glumačkog umijeća.

Ovaj tekst Mire Gavrana do sada je imao 18 kazališnih premijera diljem svijeta, od Rio de Jeneira pa do Moskve.

Do sada je “Sve o muškarcima” vidjelo više od pola milijuna ljudi diljem svijeta.

Predstava počinje u 20 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje