Povežite se s nama

Sport

Imamo kvalitetu, srce i pamet, pa krenimo Hrvatska!

Objavljeno:

- dana

NAŠ KOLUMNIST ZA EUROBASKET

Hrvatska više nije tempirana bomba kao prije, gdje smo mogli eksplodirati i uništiti sve oko sebe ili pak samog sebe.

Sada imamo dobru koncentraciju kvalitete, imamo igrače s iskustvom i izbornik Aco je prvi put promijenio fokus natjecanja, ne govori se o početku EP-a, već samo o 10. rujnu i prvoj utakmici nokaut faze u Istambulu. Pripreme su odrađene u sjajnoj radno-natjecateljskoj atmosferi, obrambeno-napadački. 

Vrhunske pripreme

   Sve reprezentacije suočile su se s otkazima ili ozljedama košarkaša,  no prvi favorit je europski prvak Španjolska, koja je ostala bez Mirotića te prvog beka Europe koji igra kvalitetno u oba smjera, Lulla, i to će biti veliki hendikep. Strašna centarska linija braće Gasol će kompenzirati nedostatak krila, ali i dalje najbolje kotiraju. Kako god bilo, ozljede će promijeniti sliku Eurobasketa, pa bi se moglo dogoditi da do medalje stigne netko tko će uhvatiti dobar ritam od osmine finala nadalje, a da se na njega trenutačno ne računa.

Dobar skor

Za našu sam siguran da, bez obzira na otkaze, nije toliko poremećena koliko sve druge reprezentacije. Aco je svaki poraz okrenuo u našu korist, pretvorio ga u dodanu vrijednost svih ostalih. Odradili smo pet otvorenih i jednu zatvorenu pripremnu utakmicu, osvojili dva jaka turnira, sa skorom 4-1 putujemo u Cluj. S psihološkog aspekta je to dobro, jer te pobjede, mada bile u pokusima, rade dobru energiju. Imamo sinkroniziranu ekipu, imamo iskusne karakterne igrače, možda smo sporiji, ali smo mirniji, imamo obrambene specijalce, napadačke kilere, polivalentnost, momčadsku hijerarhiju, napadačku geometriju, obrambenu koheziju, imamo srce, pamet, i sve nam to daje pravo za argumentirani optimizam.
 

Izvor:
Foto:

Sport

Bišćan prije utakmice u Varaždinu: Izrael je žilav i čvrst

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Drago Sopta/HNS

Hrvatska U-21 reprezentacija u četvrtak, 23. ožujka u 18 sati na stadionu Varteksa igra prijateljsku utakmicu protiv Izraela.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

Potom Bišćanovim izabranicima slijedi dvoboj s Engleskom, 28. ožujka u Londonu.

– Svaka je utakmica važna, to ističemo od prvog dana, jer im nudi priliku da postanu bolji igrači. Europsko prvenstvo bit će vrhunac ciklusa, za to smo se borili dvije godine, i u sklopu priprema ovo su dva izvrsna suparnika. Birali smo kvalitetne momčadi – Engleska je vrhunska, a Izrael je žilav i čvrst – istaknuo je Bišćan za HNS.

Inače, na Bišćanovom popisu za obje utakmice je stoper Varaždina Luka Jelenić.

Nastavite čitati

Sport

Ladislav Gregorinčić još četiri godine predsjednik Trkačkog kluba Marathon 95

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na redovnoj godišnjoj skupštini varaždinskog Trkačkog kluba „Marathon 95“, koja je ove godine bila i izborna, za predsjednika je jednoglasno izabran Ladislav Gregorinčić koji će klub voditi sljedeće četiri godine.

Skupština je održana u petak, 17. ožujka, u prostorijama varaždinskog  4. mjesnog odbora. Za potpredsjednik i tajnika kluba ponovno su izabrani Andrej Gužvinec te Nikola Habrlin. Izabrano je i šestero članova Izvršnog odbora te troje Nadzornog odbora.

Uoči izbora novog vodstva, izvješće je podnio dosadašnji predsjednik Ladislav Gregorinčić, koji je klub vodio proteklih četiri godine. Istaknuo je sportske i organizacijske rezultate  članova TK Marathon 95.

U 2022. godini „Marathon 95“ je organizirao nekoliko utrka (Varaždinski polumaraton, Zimski polumaraton, Dravski ultracross) i dvije cross lige (Drava i Ivančica), Triatlon ligu Aquacity te pomogao drugim udrugama u organizaciji još nekoliko utrka u Varaždinskoj županiji. Na polumaratonima, zbog prepoznate odlične organizacije varaždinskog kluba, povećan je broj sudionika.

Novi- stari predsjednik Ladislav Gregorinčić najavio nastavak organizacije tradicionalnih utrka. Nakon u siječnju uspješno održanog 6. Zimskog polumaratona i 26. Zimske brdske cross lige Ivančica , slijede početak 31. Cross lige Drava 30. ožujka, na Uskrsni ponedjeljak 10. travnja Dravski ultracross, Triatlon liga Aquacity u srpnju i kolovozu, potom 17. rujna 29. Varaždinskog polumaraton te u studenom početak 27. Zimske brdske lige Ivančica. Naglasak je stavljen na 29. Varaždinski Joma polumaraton koji je ujedno i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu.

Na kraju skupštine predsjednik Ladislav Gregorinčić podijelio je plakete  sucima cross lige Drava: Krunoslav Borovec, Antun Belošević, obitelj Domislović, Miroslav Hainž, Anđelka Mlakar, Ladislav Gregorinčić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje