Povežite se s nama

Crna kronika

Kvar na instalacijama uzrok požara na autu koji je vozač ugasio uz pomoć prolaznika

Dražen Srpak/Facebook

Objavljeno:

- dana

U subotu, 14. kolovoza, oko 17.30 na cesti između Štrukovca i Murskog Središća došlo je do požara na osobnom automobilu austrijskih nacionalnih oznaka, kojim je u trenutku izbijanja požara upravljao 20-godišnjak s područja Virovitičko-podravske županije.

Vozač je po uočavanju požara zaustavio vozilo na desnoj prometnoj traci i uz pomoć  prolaznika ugasio požar. Na izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca i Dobrovoljnoga vatrogasnog društva grada Mursko Središće.

Uslijed požara izgorjeli su dijelovi motora i unutrašnjost prostora motora. Inspektor za zaštitu od požara i eksplozija utvrdio je da je uzrok požara kvar na elektroinstalacijama vozila.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno, a o događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Crna kronika

Tijekom vožnje gledao u mobitel, pao s bicikla i ozlijedio se

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 21. svibnja, oko 11.15 sati, u ulici Bogoslava Šuleka u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 48 godina upravljao je biciklom.

On je za vrijeme vožnje koristio mobitel, držeći ga u desnoj ruci, zbog čega je umanjio mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom, zbog čega je s desnom bočnom stranom bicikla, pao na travnatu površinu. Pritom je ozlijeđen.

Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Online lopovi nasamarili još jednu žrtvu: lažni liječnik iz Sirije, pismo namjere UN-u i sumnjive transakcije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

računalo kompjuter

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 69-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je u razdoblju od ožujka do svibnja putem jedne društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavila kao liječnik iz Sirije te je od iste zatražio pismo namjere organizaciji UN-a, čiji je on zaposlenik kako bi mu se omogućilo korištenje godišnjeg odmora.

Nakon što je 69-godišnjakinja napisala pismo namjere i poslala ga na e-mail adresu koju joj je isti poslao, dobila je povratni mail u kojem su ju tražili da uplati određeni iznos novaca kao jamstvo za liječnika i njegov godišnji odmor, a da će joj novac naknadno biti vraćen.

Ista je u dva navrata uplatila novac, no kako su joj i dalje dolazile poruke za uplatu novčanih sredstava shvatila je da je prevarena. Visina materijalne štete procjenjuje se na oko 2 400 eura. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje