Povežite se s nama

U fokusu

Laburisti otišli, Habuš “frapiran zbog pitanja HDZ-ovaca”, izjave Stričaka shvatio kao prijetnje smrću!

Objavljeno:

- dana

AKTUALNI SAT GRADSKOG VIJEĆA

Revoltirani nerješavanjem velikih problema Monike Hajdin, teško bolesne djevojčice u invalidskim kolicima, dvoje vijećnika Laburista je već na početku aktualnog sata napustilo sjednicu Gradskog vijeća.

– Monika Hajdin je trebala doći na ovo Gradsko vijeće, ali je završila u bolnici. Takav je njezin život, malo je u bolnici, a malo u zarobljeništvu, u stanu u zgradi bez lifta. Majka i baka više je ne mogu nositi u kolicima do stana. Šest godina na to ukazujem, mislio sam da će Grad Varaždin riješiti pitanje stanja u najkraćem mogućem roku. Ali Monika je i dalje u zarobljeništvu. Zbog toga danas napuštamo sjednicu – rekao je vijećnik Božidar Kolarić.

Habuš je kasnije odgovorio da rješavaju problem obitelji Monike Hajdin, da je održano puno sastanaka, ali da je situacija komplicirana. – Vjerujemo da ćemo iz gradskog stana u prizemlju iste zgrada iseliti stanarka sa zaštićenom najamninom – najavio je Habuš.

“Boli me park za pse!”

Ništa ugodnija za gradsku vlast nisu bila ni brojna pitanja oporbenih vijećnika. Gradonačelnika Gorana Habuša posebno su pogodila pitanja vijećnika HDZ-a.

Otilija Cvetko je pitala gradonačelnika može li se sjetiti ijedne kapitalne investicije u zadnje četiri godine, a s obzirom da je na zadnjoj sjednici rekao da će preko ljeta razmisliti o ostavci, podsjetila ga je i da je stigla jesen.

Saša Crnčić je pak pitao zašto cijela vojska zaposlenika Grada nije uspjela do srpnja završiti čak ni park za pse, investiciju koju je Habuš najavio još u svibnju. Pitanja su „sipali“ i ostali vijećnici HDZ-a.

Habuš je oštro uzvratio.

– Set pitanja HDZ-a frapira. Vidjeli smo da ljudi znaju čitati, osim Saše Crnčića koji je pitanja postavio „iz glave“. Ostalo su pitanja koja im je netko napisao, i to netko tko ne zna kako funkcionira lokalna samouprava – ustvrdio je Habuš.

Habuš: Fućka mi se za sukob interesa!

Jako ga je pogodila izjava predsjednika županijskog HDZ-a Anđelka Stričaka u intervjuu koji je dao Regionalnom tjedniku.

– Predsjednik županijskog HDZ-a je rekao da  31. prosinca meni istječe „rok trajanja“. Što to znači? Da me poslije toga više nema? Čak mi je predlagano da ga tužim da mi prijeti smrću. Jer što to znači, da neće biti? Park za pse me boli. Nema ga zato jer nije prošao rebalans proračunu u srpnju. Park za pse je opet u rebalansu i ako podržite rebalans, imat ćemo ga – rekao je Habuš.

Naveo je da vijećnici HDZ-a znaju zbrajati Čestitao je „dečkima“ iz Jalžabeta i Kneginca na privlačenju investitora, a Regionalnom tjedniku je zahvalio na dostavljenom odgovoru ministra Mihaela Zmajlovića na pitanje Natalije Martinčević o baliranom otpadu.

No jako su ga razljutila pitanja koja su Martinčević, ali i HDZ-ovci postavili Ministarstvu zaštite okoliša u vezi mogućeg sukoba interesa zbog angažiranja ministrovog savjetnika u izradi Plana zbrinjavanja otpada.

– I to me boli! Kad postavljaju službena pitanja Ministarstvu. HDZ i Natalija ne žele da se problem bala riješe. Meni je svejedno je li Šarc radio, baš me briga je li u sukobu interesa. Fućka mi se za to! Meni je samo važno da dobijemo 60 milijuna kuna za bale – rekao je Habuš.

Takve njegove izjave osudio je Ladislav Ilčić iz Hrasta.

– Neprimjereno ste odgovorili vijećnicima HDZ-a, vrijeđali ste ih. I nama ste slično odgovarali. Mi iz oporbe postavljamo pitanja kako bi se utvrdilo radi li se sve transparentno. Jer, ako nešto radite netransparetno i nelegalno, onda se neće ni napraviti. Eto, tako se baš s balama radilo, šaralo se – rekao je Ilčić.

Koprek: Zar oporba ne bi trebala postojati?

Vijećnik HDZ-a Anđelko Koprek je pak rekao da je snužden. – Četiri godine ne možete riješiti bale, a mi smo krivi jer postavljamo pitanja? Hoćete reći da oporbe ne bi trebalo ni biti? – zapitao se.

Habuš je odgovorio da mu nije bila namjera vrijeđati vijećnike HDZ-a, ali ne može oprostiti Stričaku izraz „rok trajanja Gorana Habuša“.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

U fokusu

FOTO Moćni Rafalei preletjeli nad sjeverom Hrvatske za oko 4 minute, jeste li ih vidjeli?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Veliko pojačanje obrani Republike Hrvatske su višenamjenski borbeni avioni Rafalei koji su u našu zemlju došli 25. travnja.

Povodom današnjeg svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak od 9 do 11 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Dva hrvatska Rafalea već su se mogla vidjeti nad sjeverom Hrvatske jer su nad Koprivnicom bilu u 09:50, nad Ludbregom i Čakovcem u 09:52, nad Varaždinom u 09:54 i Krapinom u 09:56.

Morali ste biti jako točni ako ste ih željeli vidjeti, ali ako niste uspjeli zabilježila ih je nad Varaždinom kamera našeg Ivana Agnezovića. Čak i ako ih niste stigli vidjeti vjerojatno ste ih čuli.

Nastavite čitati

U fokusu

Rafalei danas prelijeću cijelu RH, evo kada “brišu“ iznad Varaždina i Čakovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povodom svečanog obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak, u srijedu 1. svibnja 2024. godine u jutarnjim satima, od 09:00 do 11:00 sati višenamjenski borbeni avioni Rafale Hrvatskog ratnog zrakoplovstva preletjet će područje Republike Hrvatske.

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, a posebno prema svim hrvatskim braniteljima koji su život položili za hrvatsku slobodu i samostalnost.

Dva hrvatska Rafalea preletjet će hrvatske gradove po sljedećim rutama i vremenima:

1. Velika Gorica 09:11 – Ivanić Grad 09:14 – Kutina 09:17 – Novska 09:18 – Okučani 09:20 – Nova Gradiška – Slavonski Brod 09:24 – Županja 09:28 – Vinkovci 09:30 – Vukovar 09:31 – Osijek 09:33 – Beli Manastir 09:36 – Belišće 09:38 – Valpovo – Našice 09:40 – Slatina 09:43 – Virovitica 09:45 – Bjelovar 09:48 – Koprivnica 09:50 – Ludbreg – Čakovec 09:52 – Varaždin 09:54 – Krapina 09:56 – Zaprešić – Samobor 09:59 – Jastrebarsko 10:01 – Karlovac 10:02 – Glina 10:05 – Petrinja – Sisak 10:07 – Velika Gorica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje