Povežite se s nama

Crna kronika

Lažni ugovori: direktor i 12 studenata Studentski centar iz Varaždina prevarili za oko 106.500 kuna

Objavljeno:

- dana

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba.

Kako se sumnja, muškarac starosti 42 godine je kao odgovorna osoba trgovačkih društava iz Zaboka i Splita, u razdoblju od 19. travnja do 15. svibnja 2022. godine, sklopio ugovore o obavljanju studentskog posla s 12 studenata.

Isti je ovjeravao ugovore kao neistinite za poslove koje studenti nisu obavljali, dok je Studentski centar iz Varaždina, temeljem solidarne odgovornosti, istima isplatio ukupno oko 106.500 kuna. Prema unaprijed dogovorenom sa studentima, 42-godišnjak je veći dio isplaćenog novca, zadržavao za sebe.

Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela prijevara i krivotvorenje službene ili poslovne isprave, dok će se protiv spomenutih studenata podnijeti kaznena prijava za kaznena djela ovjeravanje neistinitog sadržaja i prijevara.

Također se sumnja da je 22-godišnji student počinio kazneno djelo prijevara na način što je prema dogovoru s 42-godišnjakom, od spomenutih studenata sakupio isplaćen im novac te dio zadržao za sebe, a ostalo predao 42-godišnjaku. Nadalje, 42-godišnjak kao direktor i odgovorna osoba u jednom od trgovačkih društava, uslijed blokade od 271 dana, nije pokrenuo stečajni postupak, čime je počinio kazneno djelo povreda dužnosti u slučaju gubitka, prezaduženosti ili nesposobnosti za plaćanje.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje