Povežite se s nama

Sport

Leon Šantek ušao u program Eurotalents

Objavljeno:

- dana

STOLNI TENIS

Leon Šantek, mladi stolnotenisač STK Ljubeščica i STK Starr te polaznik Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ušao je u program europske stolnoteniske federacije ETTU Eurotalents, koji će tako ubuduće biti u posebnom razvojnom programu kojeg financira Svjetska stolnoteniska federacija ITTF,  kao jedan od samo devet odabranih mladih igrača iz Europe. 

 

Ovogodišnji ciklu ocjenjivanja i odabira mladih stolnotenisača i stolnotenisačica rođenih  2003/2004, proveden je tijekom četiri Eurotalents kampa, dva predselekcijska, kamp nada i završni selekcijski kamp . Ukupno je u kampovima sudjelovalo 427 mladih stolnotenisača, a na kraju ciklusa odabrano je devet igrača iz šest europskih zemalja.

Na prvom predselekcijskom kampu u Kiskunfélegyháza u Mađarskoj, od 8. do 15. kolovoza, 2015, sudjelovala su 32 registrirana mlada igrača iz 12 europskih zemalja. Kamp, koji je sjajno organiziran, vodilo je šest mađarskih trenera i osam sparing partnera te je  održan u izvrsnim uvjetima za izobrazbu mladih stolnotenisača.

Drugi predsekecijski kamp održan u Luksemburgu od 23. do 30. kolovoza 2015, u suradnji s našim dugogodišnjim partnerom Chinese  College, gdje su mladi igrači imali još jednu priliku raditi s najistaknutijim kineskim trenerima, Li Xiaodong i Zhang Yining. U kampu je sudjelovalo 19 igrača iz 11 europskih zemalja, koji su imali odlične uvjete za poboljšanje njihove igre kroz ukupno 12 treninga i pojedinačnog dvostupanjskog turnira.

Konačni odabir održan je u kampu u Otočcu u Sloveniji, od 4. do 11. listopada 2015, na kojem je sudjelovalo ukupno 22 registrirana igrača iz 11 europskih zemalja. Na temelju sedam evaluacijskih kriterija i ocjena od 1 do 10, odabrani su najboljih devet igrača:

1. Abrahamsson Theo (SWE)

2. Zar Karl (SWE)

3. Šantek Leon (CRO)

4. Weatherby Joshua (ENG)

5. Miastowski Maksymilian (POL)

6. Karkusova Danijela (SRB)

7. Muskantor Rebecca (SWE)

8. Mitrofan Camelia (ROM)

9. Zaharia Elena Adriana (ROM)

 

Tijekom svake od navedenih aktivnosti održani su i tematski sastanci sa svim trenerima, koji su, osim što su informirani o projektu Eurotalents, također imali priliku aktivno sudjelovati u raspravi u vezi izrade plana razvoja mladih igrača u Europi.

– Šantek je napravio sjajan rezultat, pogotvo ako znamo da je ovaj program prošlo petstotinjak igrača i igračica. Ovim izborom dobit će podršku ETTU-a, financijsku i programsku injekciju koja bi mu trebala pomoći u što boljem razvoju. Kroz cijelu godinu održavat će se razne akcije, pet do šest kampova i sl. Ovaj uspjeh Šanteka je i poticaj drugim igračima i igračicama da probaju konkurirati za Eurotalents kampove, cilj je da se svake godine izabere 10 do 15 igrača koji će biti u tom sustavu  – istaknuo je Neven Cegnar, razvojni menadžer ETTU-a.

Izvor:
Foto:

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje