Povežite se s nama

Život i društvo

Leptirići iz Dječjeg vrtića Varaždin uskoro dobivaju vlastitu peć za pečenje keramike

Objavljeno:

- dana

VRIJEDNA DONACIJA

Mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin uskoro će dobiti pravu pravcatu peć za keramiku: dm im je u sklopu inicijative “Jer sve smo to MI!” jučer uručio donaciju koja će omogućiti upravo nabavu komorne električne peći za pečenje keramike.

U gradskom vrtiću projekt “Leptirići se igraju glinom” traje već desetak godina, a omogućuje djeci da izražavaju svoju kreativnost i razviju estetske kriterije za promatranje svijeta oko sebe.

Riječ je o jednom od 40 društveno korisnih projekata u Hrvatskoj koje je dm odlučio poduprijeti s 1,5 milijuna kuna.

Moći ćemo izrađivati satove od keramike, magnete i ostale predmete pod “jednim krovom” i nećemo više morati tražiti tko će nam ispeći proizvode. Hvala dm-u što je prepoznao ovaj projekt i odlučio nam pomoći u nabavi peći koja će koristiti i mnogim narednim generacijama djece koja će dolaziti u naš vrtić – istaknuo je odgojitelja Andrea Sedlar, koja je na preuzimanju donacije bila zajedno s ravnateljicom Dječjeg vrtića Varaždin Jasenkom Husnjak.

– Vrijednost radova koji su napravili ovi mali umjetnici prepoznali su i na Svjetskoj izložbi male keramike gdje su imali zapažen nastup, a također aktivno sudjeluju i na Špancirfestu. Ponosni smo što je dm dio ovog projekt i uvjereni smo kako će iz ove peći izaći puno lijepih umjetnina naših malih umjetnica i umjetnika”, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Izvor:
Foto: dm

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Margečan: na novo igralište položen asfalt, ove godine kreću radovi na gradnji trga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Nedavnim asfaltiranjem velikog višenamjenskog sportskog igrališta, u Margečanu je završila prva faza radova u sklopu šireg projekta, koji obuhvaća i uređenje manjeg trga u drugoj fazi, a ono će se realizirati ove godine.

Time će se centar naselja urediti kao dopadljiva cjelina s lijepo uređenim pješačkim površinama, suvremenom javnom rasvjetom i urbanom opremom, namijenjena druženju svih generacija toga kraja. Projekt uređenja centra naselja izradio je Studio Nexar iz Ivanca.

U prvoj fazi izvedeni su opsežni zahvati: nakon zemljanih radova, uslijedila je gradnja betonske ograde oko cijelog obuhvata novog igrališta, potom i pripremni radovi nakon kojih je uslijedilo polaganje asfalta.

Igralište će se iscrtati i opremiti za mali nogomet, košarku i odbojku.

Sve troškove ove investicije vrijedne 500.000 kuna pokrio je Grad Ivanec. Temeljem provedenog postupka javne nabave, radove je izvela tvrtka Iskopi MS iz Vuglovca.

U sklopu projekta budućeg manjeg trga u Margečanu planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i gradnja i opremanje dječjeg igrališta, koje ovo naselje sada nema.

S obzirom na lokaciju i površinu građevinske parcele koja nije bila dovoljno velika za predviđene sadržaje, Grad Ivanec je obuhvat gradnje trebao proširiti i na zemljište u vlasništvu škole na kome je bilo staro igralište, za što je i dobio suglasnost njena osnivača, Varaždinske županije.

Budući da je stoga morao osigurati zamjensko igralište, u prvoj fazi je na lokaciji malo zapadnijoj od dosadašnjeg igrališta, sagrađeno najprije novo igralište.

U drugoj i završnoj fazi koja slijedi ove godine, pokraj njega će se urediti i dječje igralište te opremiti spravama, a uredit će se i okoliš područne škole.

Površina sa suprotne, istočne strane, preuredit će se u mali trg.

U njegovu sklopu bit će lijepo uređene pješačke površine, urbana oprema (suvremena javna rasvjeta, paviljon stiliziran kao umjetnička instalacija, klupe i sl.), a u centru će se zasaditi autohtone biljne vrste poput lipe, bijele i crvene murve, javora i raznih šumskih vrsta, čime će park dobiti edukativni karakter.

Mještani toga kraja radove prate s velikom pažnjom, pa su tako gradski vijećnici iz Margečana Danica Prašnjak i Zdenko Đuras te predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Zvonko Brežnjak i član Vijeća Vinko Zagorac više puta obišli gradilište.

Nastavite čitati