Povežite se s nama

Život i društvo

Leptirići iz Dječjeg vrtića Varaždin uskoro dobivaju vlastitu peć za pečenje keramike

Objavljeno:

- dana

VRIJEDNA DONACIJA

Mališani iz Dječjeg vrtića Varaždin uskoro će dobiti pravu pravcatu peć za keramiku: dm im je u sklopu inicijative “Jer sve smo to MI!” jučer uručio donaciju koja će omogućiti upravo nabavu komorne električne peći za pečenje keramike.

U gradskom vrtiću projekt “Leptirići se igraju glinom” traje već desetak godina, a omogućuje djeci da izražavaju svoju kreativnost i razviju estetske kriterije za promatranje svijeta oko sebe.

Riječ je o jednom od 40 društveno korisnih projekata u Hrvatskoj koje je dm odlučio poduprijeti s 1,5 milijuna kuna.

Moći ćemo izrađivati satove od keramike, magnete i ostale predmete pod “jednim krovom” i nećemo više morati tražiti tko će nam ispeći proizvode. Hvala dm-u što je prepoznao ovaj projekt i odlučio nam pomoći u nabavi peći koja će koristiti i mnogim narednim generacijama djece koja će dolaziti u naš vrtić – istaknuo je odgojitelja Andrea Sedlar, koja je na preuzimanju donacije bila zajedno s ravnateljicom Dječjeg vrtića Varaždin Jasenkom Husnjak.

– Vrijednost radova koji su napravili ovi mali umjetnici prepoznali su i na Svjetskoj izložbi male keramike gdje su imali zapažen nastup, a također aktivno sudjeluju i na Špancirfestu. Ponosni smo što je dm dio ovog projekt i uvjereni smo kako će iz ove peći izaći puno lijepih umjetnina naših malih umjetnica i umjetnika”, izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.

Izvor:
Foto: dm

Život i društvo

Varaždinci u samom vrhu u Hrvatskoj po darivanju krvi: prikupljeno 3025 doza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u prvoj polovici 2021. godine u suradnji sa Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim Zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb provelo je ukupno 13 akcija darivanja krvi.

U akcijama organiziranim na terenu te na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin prikupljeno je ukupno 3025 doza krvi, što je 525 doza više od plana za ovu godinu.

– Ukoliko uzmemo u obzir da jedna doza može spasiti i do tri života, to je zaista impresivna brojka i pokazuje veliko srce naših sugrađana – ističu iz Gradskog društva Crvenog križa Varaždin.

Naime, u prvoj polovici ove godine čak je 160 osoba prvi puta darovala krv.

– To nam daje vjeru da će grad Varaždin i okolnih 10 općina i dalje biti u samom vrh dobrovoljnog davalaštva u Hrvatskoj. Zahvaljujemo svima koji su u ovim teškim epidemiološkim uvjetima prepoznali važnost darivanja krvi i tako osigurali dostatne zalihe krvi i krvnih pripravaka za liječenje pacijenata u našim bolnicama. Hvala za darovanu krv – zaključuju iz varaždinskog Crvenog križa.

Nastavite čitati

Život i društvo

U Varaždinu se nastavlja borba protiv komaraca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije – Djelatnost za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije dostavio je Gradu Varaždin Obavijest o provedbi adulticidne dezinsekcije komaraca na području Grada Varaždina.

Suzbijanje komaraca provodit će se od 27. do 29. srpnja u terminu od 4 do 6 sati ujutro.

Dezinsekcija će se provoditi sa sintetskim piretroidom INDUSECT EC na bazi aktivne tvari: cipermetrin, tetrametrin, piperonil butoksid, koji je odobren od strane Ministarstva zdravstva.

Tretman suzbijanja će se provoditi metodom hladnog zamagljivanja (ULV) sa motornog vozila.

– Mole se građani da se u navedeno vrijeme ne zadržavaju na otvorenom prostoru na navedenim lokacijama i da zatvore svoje prozore. Također se mole pčelari ukoliko na navedenim lokacijama imaju pčele, da ih zatvore u košnice za vrijeme provođenja tretmana suzbijanja komaraca – ističu iz Grada Varaždina.

Tako će se dezinsekcija komaraca 27. srpnja provoditi u naseljima: Hraščica, Gojanec, Jalkovec, Poljana Biškupečka, Črnec Biškupečki, Kućan Marof, Kućan Donji, Kućan Gornji i Zbelava.

Idući dan u na redu je 5. mjesni odbor (omeđen ulicama: Hallerova aleja od ulice Gustava Krkleca, Krste Hegedušića, Optujska, Ante Starčevića, Široke ledine, Franje Seljana, Augusta Harambašića, Fabijanečka), Park Ivana Pavla 2, Park Mladih i Šetalište Vatroslava Jagića, a u četvrtak, 29. srpnja 6. mjesni odbor (omeđen ulicama: Koprivnička, Ruđera Boškovića, Ognjena Price, Frana Kurelca, Trg Matije Gupca, Trg Pavla Štoosa, Bombellesova cesta, Međimurska), Dravski bazeni i šetnica uz Dravski kanal.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika akcija suzbijanja se odgađa za sljedeći dan, odnosno do poboljšanja vremenskih prilika.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!