Povežite se s nama

Međimurje

Likovna kolonija “Zrinski – 25” održana u čakovečkome Starom Hrastu

Objavljeno:

- dana

Članovi Likovnog udruženja Čakovec po dvadeset i peti put sudjelovali su na Likovnoj koloniji “Zrinski – 25” koja je u subotu, 7. studenoga, organizirana u Starome Hrastu.

Dio članova je bio prisutan na koloniji, a dio članova je radi trenutne zdravstvene situacije slikao kod kuće te donio sliku u popodnevnim satima u Stari Hrast. Na samoj Koloniji su uz pridržavanje epidemioloških mjera prisustvovali i stvarali ovi članovi LUČ-a: Gabrijela Binder, Nada Gorupić, Toni Fažon, Ljubica Dragović, Marina Mrazović, Dino Branilović, Mladen Palić, Ljiljana Horvat, Mirjana Klobučarić, Mihail Mihajlov, Stanko Padarić i Kristinka Blažeka. Svoje radove su donijeli, a i još će donijeti:

Dubravka Novak, Dragutin Hajdarović, Božena Hajdarović, Lidija Jurčec, Vera Lipović, Nino Horvat, Franciska Pongrac, Stjepan Kerovec, Koraljka Rajn, Mladen Rajn, Neda Horvat, Dubravka Mijatović, Emilija Horvat, Stjepan Šarić, Spomenka Marciuš i Višnja Munđer.

Ove su godine studenti Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba (Marcel Vugec, Dorotea Mrinjek, Tea Lovrić i Gabriela Perak) uz mentorstvo Ivana Kovačevića, stručnog suradnika s ALU, te njihova profesora Roberta Šimraka stvarali na samoj Akademiji jer radi epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti doći. ali će prvom prilikom njihove radove donijeti prof. Robert Šimrak. Iz radova studenata nastat će grafička mapa kao i prošle godine.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje