Povežite se s nama

Događanja

Na praznicima uče i kako roniti

Objavljeno:

- dana

TRAJE “LJETNI SPORTSKI KAMP” NA VARAŽDINSKIM BAZENIMA

Mališanima ovo ljeto ne može biti dosadno, barem ne onima koji su uključeni u “Ljetni sportski kamp” koji se provodi na Gradskim bazenima Varaždin.

Ovaj program osmišljen je sa željom da se djeci ponudi zanimljiv sadržaj u vrijeme školskih praznika. “Ljetni sportski kamp” počeo je 2. srpnja i dosad je u njega bilo uključeno preko 70 mališana.

Odbojka, tenis, gimnastika, ronjenje…

– Mogu reći da je interes djece za ovaj kamp svake godine velik, pa je tako i ove godine, a polaznici kampa nisu samo s područja Varaždina, nego iz cijele Varaždinske županije – doznali smo od Zdravke Buković Večerić, recepcionarke na Gradskim bazenima Varaždin.

Program kampa koncipiran je u trajanju od pet dana od 9 sati ujutro, pa sve do 16 sati. Djeca su svrstana prema godištu u skupine, od kojih svaka ima svog voditelja – trenera, a svaki dan upoznaju se s različitim sportovima, od atletike, odbojke, tenisa, gimnastike, košarke, borilačkih sportova, do paintballa, plesa i ronjenja.

Dosad je u kamp, koji se održava tijekom cijelog ljeta, bilo uključeno preko 70 djece.

– Polaznici kampa imaju osiguran i ručak na bazenima, aktivan odmor poslije ručka, druženje te kupanje na bazenima.

– Nema određene dobne granice za djecu koja bi se željela uključiti u rad kampa, iako, prema starosti polaznika mogu reći da su to uglavnom djeca od 6 do 14 godina starosti – doznajemo od Buković Večerić.

S obzirom na to da polaznici nagovaraju svoje roditelje da ih nakon završenog kampa ponovno upišu i da se “stari” polaznici vraćaju, čini se da je ljetni sportski kamp odlično rješenje za mališane koji praznike ne provode na moru, a žele naučiti nešto više o različitim sportovima.

Obuka prve ljetne grupe pri kraju

A uz “Ljetni sportski kamp” na varaždinskim bazenima provodi se i obuka neplivača. Ljetna grupa polaznika, njih 30-ak, krajem tjedna završava sa svojom obukom, a nova grupa starta 6. kolovoza i njihova će obuka trajati do 27. kolovoza.

– Tijekom cijele godine na bazenima imamo obuku neplivača, ali u večernjim terminima, dok je kroz ljeto organizirana prijepodne. Obuka traje tri tjedna i uključuje 15 sati – doznajemo na bazenima.

S obzirom na to da polaznici nagovaraju svoje roditelje da ih nakon završenog kampa ponovno upišu i da nam se svake godine vraćaju, može se reći da je ljetni sportki kamp – pun pogodak!

Svi koji se žele uključiti u rad “Ljetnog sportskog kampa” ili u obuku neplivača, mogu se prijaviti na broj telefona 042/215-366. Cijena kampa po djetetu iznosi 300 kuna, a za drugo dijete cijena je 240 kuna. Trotjedna obuka neplivača na bazenima košta 250 kuna, a za drugo dijete 200 kuna.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje