FOTOGL
GibiGib

Od 13. do 15. srpnja Lepoglava će se nizom kulturno – zabavnih događanja predstaviti prijateljima i gostima.

Ovim je riječima na konferenciji za medije lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić najavio deveto izdanje tradicionalne manifestacije Lepoglavski dani, kojom počinje raznim sadržajima bogato ljeto u Lepoglavi.

Uživat će sva čula

– Nakon Lepoglavskih dana, tijekom kojih će uživati sva čula onih koji će ovog vikenda posjetiti Lepoglavu, slijede i ostale manifestacije kojima je Grad također pokrovitelj. Riječ je o Jailhouse festivalu, Danima sporta, zabave i kulture u Višnjici, proslavi Bartolova u Kamenici te Festivalu čipke u Lepoglavi – naglasio je Škvarić.

Program Lepoglavskih dana ispred organizatora predstavili su direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak i direktor Turističko kulturno informativnog centra Damjan Županić.

– Želimo da svi koji će od 13. do 15. srpnja posjetiti Lepoglavu iz nje odu s dobrom vibrom – poručila je Ljubica Dubovečak, izdvojivši bogat sajmeni program s 40-ak izlagača koji će se predstaviti na Sajmu turizma i enogastronomije te Međunarodnom sajmu minerala.
– Pripremili smo dosta opsežan i zanimljiv program za djecu nazvan Šareni kutak. Djeca će na radionicama koje pripremamo naučiti sama cifrati licitare, raditi predmete od gline te cvjetove od krep papira, radit će zmajeve i vjetrenjače… Imat ćemo i radionice žongliranja i filatelije – rekla je Dubovečak.

Na svoje će doći i oni stariji koji će moći uživati u koncertima, prezentacijama, predstavama i natjecanjima. Tako će se i ove godine održati Lepoglavske zabavne igre na kojima će se natjecati ekipe iz sedam gradskih mjesnih odbora. Svoje će znanje, snagu, brzinu i spretnost odmjeriti u zanimljivim i neobičnim disciplinama. Željni rekreacije moći će se odlučiti za pješačenje Šumskom vilom te tako upoznati dio sportsko-rekreativnog sadržaja koji nudi Lepoglava.

– Ove smo godine odlučili da se program više neće odvijati u prijepodnevnim satima već u poslijepodnevnim, kada to više odgovara posjetiteljima – najavio je jednu od novina ovogodišnjih Lepoglavskih dana direktor TKIC-a Damjan Županić.

Jedna od novina je i gljivarijada. U šumama oko Lepoglave brat će se gljive, i to sve na koje berači naiđu. Sve ubrane gljive bit će predstavljene na posebnoj izložbi na kojoj će informacije o njima dati gljivarski stručnjaci.

– Lepoglavske dane organiziramo u suradnji s udrugama s gradskog područja koje su se i ove godine svojim aktivnostima uključile u program manifestacije. Tako primjerice ove godine imamo zanimljivu šahovsku majstoricu, gledanje zvijezda, tehnički pregled bicikala, vatrogasne prezentacije, prezentaciju automobila s posebnom opremom i drugo – naglasio je Županić.

Osvrnuo se i na bogat koncertni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Tomislav Goluban te Kavaliri. Za smijeh će se ove godine pobrinuti Davor Dretar Drele i Vid Balog koji će odigrati predstavu Remetinec, ali i pratiti i voditi ovogodišnje natjecanje u pripremi kotlovine “Pri klijeti”. Ovo je tek dio programa koji će se ovog vikenda odvijati u Gradskom parku u Lepoglavi za vrijeme trajanja manifestacije Lepoglavski dani koja će biti otvorena sanjivom i neuobičajenom izložbom akademskog slikara Zlatana Pinteka.

Posjetitelji koji ne žele propustiti nastup hrvatske nogometne reprezentacije na završnici Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji ne moraju se brinuti. Naime, organizatori Lepoglavskih dana pripremit će zajedničko gledanje utakmice u Gradskom parku.

Komentari

Komentara