Povežite se s nama

Život i društvo

Ludbreg će uskoro postati centar cvjetne rapsodije, ali ovaj put uz zvukove bluesa

Objavljeno:

- dana

Ludbreg će uskoro opet postati centar cvjetne rapsodije, a ove godine jedan od najvećih cvjetnih sajmova u Hrvatskoj – Flora Centrum Mundi, dobit će i dodatni sadržaj. Uz popularnu cvjetnu manifestaciju održat će se i Blues festival.

Tradicionalan sajam cvijeća u petak je na Otoku mladosti predstavio gradonačelnik Dubravko Bilić.

-Sajam cvijeća svake godine okuplja jako puno izlagača, promovira jednu od najvažnijih poljoprivrednih djelatnosti našeg kraja, a to je proizvodnje cvijeća. Ludbreški kraj proizvodi više od 50 posto ukupnog cvijeća u Hrvatskoj. Ne samo da smo na to ponosni, nego nam je i važno da naši cvjećari promoviraju svoju proizvodnju, a najbolji način da to urade je tradicionalni sajam cvijeća kojega su oni sami pokrenuli prije gotovo 30 godina. Taj sajam svake godine okuplja više od 40.000 možda i više posjetitelja, kupaca, ali i onih koji uživaju u različitim događajima – rekao je Bilić.

Flora Centrum Mundi će se održati na više lokacija, a središnji dio sajmeno-prodajnog karaktera bit će na Otoku mladosti, i to od petka 3. svibnja pa do nedjelje 5. svibnja. Uz to, održat će se i Bonsai izložba u dvorcu Batthyany, koja se otvara u četvrtak 2. svibnja.

Bilić je istaknuo da se očekuju posjetitelji iz cijele Hrvatske.

Petra Međimurec, direktorica Tutističke zajednice područja Centra svijeta koja je organizator Blues Festivala, rekla je da je sajam izuzetno bitan, a bit će tu za svakoga ponešto.

– Jedan cijeli dio grada bit će posvećen djeci i mladima, a to je naš Dječji cvjetni korzo kojeg ćemo otvoriti u petak. Djeca i svi ostali moći će uživati u zabavnim igrama, moći će raditi pokuse i ostale znanstvene i zanimljive stvari u našem znanstvenom kutku. Dječji cvjetni korzo bit će proširen suradnjom s našim lokalnim vrtićima koji će taj dio iskoristiti da prezentiraju sve što rade kroz cijelu godinu, a da je usmjereno na boravak u prirodi i otvorenome, ali i da pokažu kako je to kad djeca za nas odrasle naprave nešto lijepo – istaknula je Međimurec

Što se tiče Blues festivala, najavljeno je 30-ak koncerata koji će se održavati na pet lokacija, a na njima će nastupiti čak 25 izvođača, među kojima su Edi East Trance Blues, Sunnysiders, Tomislav Goluban, Miroslav i Gordana Evačić, Bok Blues, Ivan Kovač Kaj i mnogi drugi.

Život i društvo

FOTO Čakovečki sportski kampovi razveselili najmlađe: dobro se zabavljamo, a tu su i medalje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već 20. izdanje ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan”, koje organiziraju Zajednica sportskih udruga Čakovca i Grad Čakovec, započeli su u ponedjeljak kampom iz plivanja u prijepodnevnim satima. Jedini ovogodišnji plivački kamp  provodi Čakovečki plivački klub, a predsjednik kluba i voditelj kampa Goran Kolarić kazao je kako se prijavilo preko 160 školaraca.

-Već imamo dosta iskustva s kampovima, mi smo tu od početka, još tamo od 2005. pa su naši treneri sve posložili da bude u najboljem redu. Treba istaknuti kako se poseban program provodi s neplivačima u bazenu namijenjenom samo njima – izjavio je Kolarić te dodao kako će se plivački kamp zbog velikog broja polaznika podijeliti u dva dijela. Od utorka do petka, djevojčice će biti na bazenima od 8 do 10 sati, dok će dječaci na kampu biti od 10 do 12 sati – izjavio je. Kampovi su zamišljeni kako zdravi i sportski način provođenja ljetnih školskih praznika.

Oduševljenje djece kampovima vidi se na njihovim osmjesima, a među onima koji se najviše smiju su dvoje prijatelja; Jan i Jakov koji su završili četvrti razred. Jan je istaknuo kako se skupa biciklom voze na bazene te da su treninzi na kampovima naporni, ali da se pritom i jako dobro zabavljaju.

-Redovito sudjelujem na kampovima i za svoja sudjelovanja svake godine dobivam zlatnu medalju – glasno je rekao Jakov najavivši kako će i ove godine ići na zlato.

Naime, ZSU Čakovca će one s najviše sudjelovanja nagraditi medaljama na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Čakovca. Kampovima su oduševljeni i roditelj. Iva iz Čakovca poručila je kako je njezina djevojčica jedva čekala da kamp počne.

-Sa sportskim kampovima dan joj je ispunjen. Da nije na kampovima bila bi kod kuće i vrijeme bi provodila ispred ekrana. Ovo je druga godina da sudjelujemo i vjerojatno će nakon ljeta početi trenirati plivanje – kazala je.

Ovaj tjedan u poslijepodnevnim satima od 17 do 19 sati bit će održani i kampovi odbojke na pijesku i košarke. Kamp odbojke na pijesku, čiji je provoditelj Klub odbojke na pijesku Čakovec bit će održan na odbojkaškom igralištu pored Gradskih bazena Marija Ruži, dok Košarkaški klub Međimurje provodi kamp u dvorani 1. OŠ Čakovec. Prijave na kampove moguće su tijekom cijelog ljeta na recepciji Gradskih bazena, a djeca mogu pohađati neograničeni broj kampova. Svi sudionici kampova dobivaju prigodnu majicu, bočicu te svaki dan osvježavajući napitak.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sutra će policija nadzirati pješake i bicikliste

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U srijedu 26. lipnja 2024. godine 8 do 16 sati, sve policijske postaje provodit će operativnu akciju „Nadzor pješaka, vozača bicikla i osobnih prijevoznih sredstava“.

Akcijom će rukovoditi Služba za javni red i sigurnost, a provodi se u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama Policijske uprave međimurske.

Akcija se provodi u svrhu smanjivanja rizika, odnosno suzbijanja prekršaja koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu te povećanja stanja sigurnosti na cestama.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje